Trenca el silenci i participa al Fòrum contra les Violències de Gènere

 Font:
Font:

Trenca el silenci i participa al Fòrum contra les Violències de Gènere

Resum: 

Un any més, el Fòrum contra les Violències de Gènere esdevindrà un espai de participació activa, reflexió i aprenentatge. Tindrà lloc del 17 al 19 de novembre, el cap de setmana anterior al 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones.

Durant aquets tres dies l'Espai Francesca Bonnemaison (C/ Sant Pere més Baix 7) de Barcelona acollirà conferències, tallers, debats, exposicions... sobre el paper de les dones en la construcció de la pau, les relacions de parella, el tractament de les dones i la violència als mitjans de comunicació, la masculinitat, l'assetjament sexual en l'àmbit laboral i molts altres temes. Sempre amb l'objectiu de generar una reflexió crítica al voltant de diversos espais socialitzadors o expressions culturals que perpetuen les relacions desiguals i la discriminació vers les dones.

Aquesta setena edició del fòrum s'adreça a tota la ciutadania, però sobretot a joves, mares i pares, al teixit associatiu, i a professionals de la salut, de l’educació, de la informació, del món jurídic i de la seguretat. Ja es pots realitzar la inscripció.

S'hi fomentarà la participació activa de tothom, per analitzar entre tots i totes quines eines tenim per lluitar contra la violència de gènere i aconseguir una societat més justa i igualitària.

Aquesta trobada, organitzada per la Plataforma unitària contra les violències de gènere, inclou el IV Fòrum Europeu, a través del qual moviments de dones d'arreu intercanviaran experiències. Hi participaran xarxes estatals (Andalusia, Catalunya, Madrid, País Basc, Comunitat Valenciana) i agrupacions de dones de diferents àmbits i territoris: Portugal, Àustria, Itàlia, França, Palestina, Afganistan, Mali i Sàhara.

Concursos per fomentar les relacions igualitàries

En el marc d'aquest fòrum, se celebrarà l'acte de lliurament del premis del Concurs per l'eradicació de la violència masclista, convocat també per la Plataforma unitària contra les violències de gènere. A través del certamen de format lliure es pretén promoure les relacions igualitàries i no masclistes, basades en la llibertat de les persones així com en la resolució no violenta dels conflictes.

El període per participar en aquest certamen estarà obert fins al 24 d'octubre. Encara ets a temps de participar-hi! Consulta les bases.

L'Institut Català de les Dones també ha convocat un concurs en el marc de la celebració del Dia Internacional contra la Violència vers les dones. Es tracta d'un certamen de microrelats a través del Facebook. Per saber-ne més, pots llegir aquesta notícia.

Afegeix un comentari nou