Tria la teva agenda solidària per al 2017!

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Luci Vega
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Tria la teva agenda solidària per al 2017!

Autor/a: 
Luci Vega
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

De cara al nou any, diverses entitats editen agendes amb la idea d’aconseguir fons per finançar els seus projectes i, alhora, sensibilitzar sobre diverses temàtiques socials.

1.-Agenda de la Dona 2017

Un any més, un grup de dones voluntàries s’organitzen per il·lustrar, escollir textos i donar forma a aquesta agenda, que ha esdevingut un clàssic en l’àmbit del feminisme i la solidaritat. En aquesta edició, els beneficis obtinguts per la seva venda es destinaran a l’organització 'Growing the game for girls' d'Uganda, que treballa per l’apoderament a través de l’esport de dones joves en situació d’exclusió. Disponible en llibreries.

2.-Somriures del món

En un context de deteriorament dels drets humans, l’agenda 2017 d’Amnistia Internacional convida a mantenir l’esperança i el somriure i continuar lluitant per un món més just.
La publicació és multilingüe (català, castellà, gallec i euskera) i podeu adquirir-la a la botiga en línia de l’organització.


3.-Agenda Llatinoamericana 2017

Amb el lema ‘Ecologia integral. Reconvertir-ho tot és el tema central’, aquesta agenda d’àmbit mundial fa una crida a aturar el desastre climàtic i “transformar la societat amb una nova cultura profundament ecològica”. L’agenda recull una quarantena d’articles de firmes com Naomi Klein, Pere Casaldàliga, Ernesto Cardenal, Leonardo Boff o Ivone Gebara, així com una proposta pedagògica. Per a més informació, contacteu amb la Comissió de l'Agenda Llatinoamericana a Catalunya.


4.-Para, Cuina, Pensa 2017

El Col·lectiu Bauma presenta per tercer any Para, Cuina, Pensa. Agenda per l’Autonomia, on es recullen projectes d’autogestió, receptes de cuina d’aprofitament i relats per a la reflexió. Compta també amb calendaris mensuals i diagrames menstruals. Per consultes i comandes, contacteu amb bauma@riseup.net.


5.-Agenda d’agricultura ecològica de les Illes balears

L’associació Apaema de Mallorca publica aquesta agenda que inclou el calendari d’hortalisses i fruites de temporada, un directori d’entitats balears relacionades amb l’àmbit de l’agroecologia i la sobirania alimentària i altres informacions més específiques com un calendari de sembres i un directori de llavors de varietats locals.
Podeu aconseguir l’agenda en aquests establiments o contactant amb l’entitat al correu apaema@gmail.com.


6.-Agenda Llibertària 2017

Enguany, a l’agenda trobareu textos sobre la guerrilla llibertària amb motiu de la vintena edició de la Marxa-Homenatge als Maquis. Aquesta publicació és multilingüe i, entre altres continguts, inclou el calendari menstrual i el calendari del pagès. Els beneficis es destinen a finançar l’autogestió dels projectes del Centre d’Estudis Josep Ester Borràs i l’Ateneu Columna Terra i Llibertat. Més informació: agenda@berguedallibertari.org.

7.-Agenda Fontilles 2017

Els fons obtinguts per la venda d’aquesta agenda van destinats als projectes de tractament i prevenció de la lepra infantil que l’ONG Fontilles porta a terme a l’Índia.
Pots demanar-la a 963 511 583 / fontilles@fontilles.org

Afegeix un comentari nou