Trobada amb pacients per la regulació del cànnabis, i amb el fotògraf César Cid

Unió de Pacients per la regularització del cànnabis - UPRC
Autor/a: 
Josep V. Marín
©César Cid 'Flores para Mariola' Font: ©César Cid 'Flores para Mariola'
Una de les fotografies de ©César Cid de l'exposició 'Flores para Mariola'
©César Cid 'Flores para Mariola' Font: ©César Cid
Fotografia de l'exposició de César Cid que es pot veure a Espai Societat Oberta
Unió de Pacients per la regularització del cànnabis UPRC Font: UPRC
La UPRC vol sensibilitzar, i informar pacients sobre els recursos existents en l'ús terapèutic del cànem
©César Cid 'Flores para Mariola' Font: ©César Cid
L'exposició a Espai Societat Oberta exposa el cas de Mariola, que pateix epilèpsia

Trobada amb pacients per la regulació del cànnabis, i amb el fotògraf César Cid

Autor/a: 
Josep V. Marín
Unió de Pacients per la regularització del cànnabis - UPRC

Resum: 

Els usuaris de cànnabis terapèutic proposen diverses activitats - xerrades, participació en jornades...-, per exposar la seva opció davant del debat de la regularització de la marihuana i del seu ús. Una d’elles és en el marc del DOCfield.

Una de les línies d’actuació de la UPRC és la programació de xerrades de sensibilització, i per informar sobre quin és l’estat actual del cànem terapèutic, i quines poden ser vies d’accés a una oferta legal que xoca moltes vegades amb la situació legal indefinida del cànnabis medicinal. Aquesta situació s’inscriu en el debat que a països com Canadà, Uruguay, molts estats d’Estats Units ha portat a la legalització del seu ús medicinal, debat que també està a Europa. Degut a la falta de regulació del seu ús medicinal, a la inseguretat sanitària i jurídica, UPRC vol denunciar les dificultats que suposa ‘viure la malaltia a la clandestinitat’.


Durant la jornada també s'exposaran els objectius i el camí de la Unió de Pacients, i es presentarà (entre altres) el cas de la Mariola, una noia de 12 anys que pren extracte de cànnabis per pal·liar les crisis d'epilèpsia. Davant de la seva epilèpsia refractària, el seu neuròleg va suggerir la família provar amb cannabidiol (CBD), un dels cannabinoides de la planta, al qual es pot tenir accés legal, amb garanties sanitàries, però no és de fàcil accés, ni assequible. Entre els participants de la trobada hi ha Queralt Prat, de UPRC. S’exposen fotografies de César Cid ‘Flores para Mariola’, dins del DOCfield. L’entrada és lliure, a Espai Societat Oberta, C/Sant Eusebi, 29-31 de Barcelona, el 26 de novembre a les 18h. Organitzen Espai Societat Oberta - Territorios Libres, ICEERS, i Unió de Pacients.

Afegeix un comentari nou