‘Per tu val la pena’, el repte d’Amics de la Gent Gran per aconseguir 5.000 mascaretes

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Dani Gallart
El projecte fa una crida a la ciutadania per arribar el 30 de juny a un total de 300.000 quilòmetres. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
El projecte fa una crida a la ciutadania per arribar el 30 de juny a un total de 300.000 quilòmetres. Font: Unsplash.
La distància es pot sumar tant en activitats esportives i passeigs, com en trajectes per realitzar la compra o anar a treballar. Font: Amics de la Gent Gran. Font: Font: Amics de la Gent Gran.
La distància es pot sumar tant en activitats esportives i passeigs, com en trajectes per realitzar la compra o anar a treballar. Font: Amics de la Gent Gran.

‘Per tu val la pena’, el repte d’Amics de la Gent Gran per aconseguir 5.000 mascaretes

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector

Resum: 

L’entitat demana a la ciutadania que doni els passos que fa en el seu dia a dia amb la finalitat d’arribar als 300.000 quilòmetres el 30 de juny.

Les persones grans són un dels segments de població que més està patint les conseqüència de la Covid-19. Per aquest motiu, Amics de la Gent Gran ha engegat la campanya ‘Per tu val la pena’, una iniciativa creada i impulsada per Creativialab que convida la ciutadania a formar part d'una acció solidària.

Tal i com diu Albert Quiles, director gerent d’Amics de la Gent Gran, “la iniciativa ens permet fomentar una activitat saludable per a la ciutadania a la vegada que lluitem contra la soledat de la gent gran amb totes les mesures de seguretat necessàries”.

Gràcies a les mascaretes serà possible que les persones grans que més han patit el confinament aquests darrers mesos tornin a relacionar-se i enforteixin els vincles de confiança amb les persones voluntàries que les acompanyen al llarg de l'any, així com familiars, veïns i veïnes i amics i amigues amb les que només podien contactar telemàticament.

“Moltes de les persones que atenem no tenen els mitjans digitals per fer una videotrucada i no han pogut veure els seus éssers estimats durant el confinament”, explica Quiles.

“Tot i que és un col·lectiu vulnerable i li hem de prestar especial atenció, és molt important que pugui tornar a socialitzar-se, amb la tranquil·litat de garantir aquestes mesures de seguretat”, afegeix Quiles.

Quilòmetres per mascaretes

El projecte fa una crida a la ciutadania per arribar el 30 de juny a un total de 300.000 quilòmetres. La distància es pot sumar tant en activitats esportives i passeigs, com en trajectes per realitzar la compra o anar a treballar.

A partir de la suma total, ARCH-MAX donarà mascaretes que fabriquen ells mateixos, amb tèxtil certificat FFP2, antibacterianes, reutilitzables, biodegradables i de llarga durada. D’aquesta manera, les persones grans que pateixen solitud i aïllament podran tornar a rebre visites i/o sortir a passejar amb les mesures de prevenció i seguretat adients.

D’altra banda, la campanya també vol donar més valor als desplaçaments que realitzi la ciutadania en el seu dia a dia durant les fases de desconfinament, sigui quina sigui la fase en què es trobi cada persona.

Com participar?

Les persones que vulguin participar ho podran fer a través del web www.portivalelapena.com. Un cop dins del portal, s’hauran de donar d'alta a la plataforma de salut i reptes socials iWOPI. Es pot fer a través del seu web, o descarregant l'aplicació ‘iWOPI’ en Android o en iOS.

En el registre, es pot escollir entre enllaçar el dispositiu o l'aplicació d'activitat física que es faci servir per compartir el moviment que es realitza. També es poden utilitzar les apps que venen per defecte en els dispositius mòbils Apps Google Fit per Android o Apple Salut per a iOS.

Per últim, s’haurà de donar al repte ‘Per tu val la pena’ els passos i quilòmetres que es realitzin, tantes vegades com es vulgui mentre duri el repte.

Quan s’assoleixi la xifra dels 300.000 kilòmetres, es realitzarà la donació de 5.000 mascaretes que seran distribuïdes a través de l'equip de voluntariat, perquè totes les persones grans acompanyades per l'entitat les tinguin a la seva disposició quan rebin visites o surtin al carrer.

Afegeix un comentari nou