Un 40% de les ONG no es considera innovador

 Font:
Font:

Un 40% de les ONG no es considera innovador

Resum: 

Segons un estudi d’ESADE i la Fundació PwC un 40% de les ONG d’Espanya s’autocalifiquen conservadores. La crisis econòmica global, les retallades en el tercer sector i la pèrdua de capacitat de mobilització de les ONG espanyoles, en front d’altres plataformes socials, ha tret a la llum determinats aspectes que aquestes organitzacions haurien de polir, segons un estudi de l’Institut d’Innovació d’ESADE i la Fundació PwC.

De l’estudi en destaca que el 40% de les ONG de l’estat espanyol no es considera innovador. I el propi sector no es considera a si mateix com a transformador. La captació de fons continua sennt una de les principals preocupacions; malgrat que en aquest camp s’aprecien més experiències innovadores, el 65% de les entitats enquestades afirmen que cald`ra continuar buscant noves vies de finançament, devant les retallades dels pressupostos públics.

També es posa de manifest que una altra barrera per a la innovació té a veure amb la disponibilitat i els recursos necessaris per realitzar les tasques pròpies de manera adequada, i que representat tant recursos econòmics com les característiques dels equips. Per última la manca d’objectius influeix negativament a l’hora de definir cap on va cada organització.

Per això l’informe suggereix que cal potenciar la avaluació i la medició de resultats, la col·laboració amb altres sectors, la gestió interna i la comunicació 2.0, dissenyar campanyes atractives, ajudar-se d’internet i de les xarxes socials per accedir més lluny i tenir més interactuació

+ INFORMACIÓ

Afegeix un comentari nou