Un 7% de la població pot patir trastorn del comprador compulsiu

 Font:
Font:

Un 7% de la població pot patir trastorn del comprador compulsiu

Resum: 

El perfil del pacient és una persona d'uns 40 anys, amb un temps d'evolució del trastorn de sis anys i amb deutes de més de 25.000 euros.

L'Hospital de Bellvitge és pioner en l'aplicació d'un programa en el tractament del trastorn de compra compulsiva i que comporta altres problemes associats, com l'estrès o alteracions emocionals. La doctora Susana Jiménez, responsable de la unitat de joc patològic i altres addiccions de l'Hospital de Bellvitge, ha explicat que un 7% de la població catalana pateix el trastorn de compra compulsiva.

Aquesta síndrome es dóna en la mateixa proporció en homes i dones, i el perfil del pacient és el d'una persona d'uns 40 anys, amb un temps d'evolució del trastorn de sis anys i amb deutes de més de 25.000 euros. Segons la Dra. Jiménez "la diferència es troba en el tipus d'objectes que adquireixen, mentre que les dones compren cosmètica, roba, complements i joies, els homes acostumen a comprar material informàtic, música i accessoris per al cotxe".

L'hospital aplica un programa de tractament protocol·litzat i integral per tractar aquestes persones i atén els pacients no només des d'una orientació cognitivo-conductual, sinó que també assisteix la família. La teràpia també ajuda el pacient en qüestions financeres i gestió dels deutes.

Afegeix un comentari nou