Un documental recupera la memòria històrica de les persones amb discapacitat intel·lectual

 Font:
Font:

Un documental recupera la memòria històrica de les persones amb discapacitat intel·lectual

Resum: 

"Diferents" denuncia tot el que van patir les persones amb discapacitat intel·lectual durant el nazisme alemany i la dictadura franquista a l'Estat espanyol i promou una societat inclusiva i igualitària. El 2 i el 10 de març es farà la presentació del documental a la seu del Memorial Democràtic de Barcelona.

El Grup Caliu presenta "Diferents", documental que pretén recuperar la memòria històrica de dos col·lectius oblidats: les persones amb discapacitat intel·lectual i les persones amb problemes de salut mental.

Ho fa remuntant-se a dos moments històrics: l'Alemanya nazi i l'Espanya franquista. Amb les aportacions i reflexions d'experts i testimonis, aquesta obra vol ajudar a entendre el present, ja que assegura que aquests fets silenciats han condicionat la discriminació que continuen patint aquestes persones en l'actualitat. És un document de denúncia i sensibilització per trencar mites, prejudicis, estereotips i per canviar actituds que promoguin un canvi social, cap a un nou futur i una societat inclusiva i igualitària.

És també un homenatge a totes les víctimes de la violència i l'oblit, a totes aquelles persones que van patir per ser "diferents", perquè no es torni a repetir mai més.

Dimecres, 2 de març, a les 19:00 hores hi haurà una sessió de presentació adreçada a entitats, professionals i estudiants de l'àmbit social. I el dijous 10 de març, es farà una altra per a usuaris/es i famílies de l'associació Grup Caliu i el públic en general. Totes dues seran a sala d'actes de la seu del Memorial Democràtic (Via Laietana, 69. Barcelona).

Per assistir-hi, cal inscripció prèvia enviant un correu electrònic a l'adreça documentaldiferents[arrova]gmail.com, indicant el dia que vols anar-hi.

Per a més informació pots consultar el bloc del documental: http://documentaldiferents.blogspot.com

Afegeix un comentari nou