Àmbit de la notícia
Social

Un joc d’escapada per conscienciar sobre la realitat de les persones refugiades

Entitat redactora
FCVS
  • Refugees escape room_Joc d'escapada refugiats
    Grups de cinc o sis persones es converteixen durant una hora i mitja en famílies que hauran de passar diferents proves relacionades amb el procés de migració. Font: ICS. Generalitat
  • Escape room refugiats
    El joc d’escapada ‘Refugee escape room’ vol conscienciar sobre la realitat que viuen les persones refugiades Font: Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat
  • Refugees escape room_Joc d'escapada refugiats
    Font: ICS. Generalitat

Les persones participants podran viure d’una forma lúdica els desafiaments del procés migratori al convertir-se en unes famílies que volen arribar a Mart.

Ens trobem a l’any 2084, la Terra està deixant de ser habitable i marxar cap a Mart és l’única sortida que tindrien algunes persones per sobreviure. Quins serien els requisits per triar qui pot fer el viatge? Quines condicions físiques caldrien? Nivell d’estudis? Com et comunicaries si no parles marcià? La simulació d’aquesta situació per conscienciar sobre la realitat que viuen les persones refugiades és l’objectiu del joc d’escapada ‘Refugee escape room’.

El Programa de salut internacional de l’ICS (PROSICS) i el Vall d’Hebron han creat aquesta activitat lúdica dirigida sobretot a estudiants i professionals sanitaris, així com a entitats que atenen persones refugiades. Es pretén que els professionals puguin formar-se i posar-se a la pell dels desafiaments del procés migratori que viuen les persones refugiades, immigrants i sol·licitants d’asil a qui atenen.

Durant aquest joc d’escapada, grups de cinc o sis persones es converteixen durant una hora i mitja en famílies que hauran de passar diferents proves relacionades amb el procés de migració. El fet que els seus membres tinguin un nivell molt diferent d’estudis, edat i salut, i la gran quantitat de controls que han de superar, farà que no tothom pugui tenir plaça per emprendre el viatge per la supervivència.  

En aquesta iniciativa ja hi participen professionals sanitaris de l’ICS des de fa uns mesos, començant a veure la llum els primers resultats. En aquest sentit, els responsables del projecte han mostrat que amb aquesta experiència s’ha millorat l’empatia i els coneixements que els professionals sanitaris tenen en relació amb els problemes que poden tenir les persones que estan vivint un procés migratori.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari