Un nou observatori analitzarà com tracten la salut mental els mitjans de comunicació
Comparteix
El 49% de notícies sobre salut mental als diaris espanyols vinculen aquestes patologies a esdeveniments violents.
El nou Observatori de Mitjans i Salut Mental, que es presentarà en un acte obert el proper 27 d’octubre, és fruit d’una col·laboració entre l’aliança d’entitats contra l’estigma en salut mental Obertament i el Grup de Periodistes Ramon Barnils.
Amb aquesta iniciativa, Obertament consolida el seu treball per implicar i consolidar el compromís dels professionals dels mitjans de comunicació catalans en la lluita contra l’estigma en salut mental. L’objectiu és normalitzar la concepció social d’aquestes malalties, per tal que s’equipari a la de malalties físiques com la diabetis o altres problemes de salut comuns.
Per fer-ho, un equip de periodistes de Mèdia.cat, l’observatori crític dels mitjans del Grup Barnils, recollirà notícies dels principals mitjans a Catalunya, les analitzarà i presentarà els resultats al primer anuari sobre el tractament de la salut mental als mitjans catalans.
Trencant estigmes: el paper dels mitjans a debat
La posada en marxa de l’Observatori es donarà a conèixer en un acte un acte obert a professionals i a la ciutadania, el proper dimarts 27 d’octubre a partir de les 7 de la tarda al Museu Marítim de Barcelona.
Per reflexionar sobre el paper dels mitjans de comunicació en la lluita contra els prejudicis i estereotips associats a la salut mental, hi haurà una taula rodona amb periodistes. Seguidament es presentarà l’Anuari Alerta Estigma del 2014, que ofereix dades sobre els motius pels quals la ciutadania catalana ha enviat alertes a la bústia d’Obertament, tant per denunciar pràctiques que es consideren estigmatitzants com per premiar les bones praxis.
Afegeix un nou comentari