Mollerussa intenta sensibilitzar la ciutadania envers l'amabilitat cap a la gent gran

Ravalnet
La campanya forma part del projecte 'No et quedis a casa' Font: Ajuntament de Mollerusa
La campanya forma part del projecte 'No et quedis a casa' Font: Ajuntament de Mollerusa

Mollerussa intenta sensibilitzar la ciutadania envers l'amabilitat cap a la gent gran

Ravalnet

Resum: 

La campanya, que porta com a lema 'Somriu-me en el tracte', té com a eix principal el teixit comercial però també incidirà en les escoles i la població en general.

Aquesta iniciativa està impulsada per l’Ajuntament de Mollerussa i forma part del projecte d’intervenció comunitària en l’àmbit de la prevenció a la dependència 'No et quedis a casa'. Començarà l'1 d'octubre coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran i finalitzarà el dia 18.

La principal acció de la campanya consisteix a repartir en mà als comerços de la ciutat el díptic amb el lema 'Sigues un comerç amic'. Conté un decàleg amb consells que proposa tenir molt en compte a les tendes en el tracte amb la gent gran.

'Somriu-me en el tracte' busca doncs la complicitat del teixit comercial, però també s'adreça a la ciutadania mitjançant una altre díptic amb un decàleg semblant al dels comerços. Seran repartirs en una xerrada que tindrà lloc el 18 d’octubre a les 6 hores al Centre Cultural de Mollerussa, amb el títol 'Fer-se gran al segle XXI. Un repte a partir dels 65 anys'. La xerrada la faran les coordinadores del programa 'No et quedis a casa' i l’Amiga de la Gent Gran.

Els dies 3 i 10 d’octubre es farà una acció al mercat setmanal que servirà per donar difusió a la campanya i en la què participaran persones grans que formen part del programa 'No et quedis a casa'. Una altra acció al Casal per a la Gent Gran intentarà copsar com les persones que pertanyen a aquest grup d'edat viuen el seu dia a dia, així com impulsar un grup motor de treball per portar a terme accions que afavoreixin la convivència intergeneracional.

D'altra banda, la Fundació Catalunya-La Pedrera impulsa un concurs de dibuix i escriptura sobre la gent gran entre escolars de 6è de Primària a les escoles El Carme i Les Arrels.

Afegeix un comentari nou