Una iniciativa a Vic permet a la gent gran sentir la sensació d'anar en bici

Colectic
El projecte compta de moment només amb un tricicle. Font: Vic Aurora
El projecte compta de moment només amb un tricicle. Font: Vic Aurora

Una iniciativa a Vic permet a la gent gran sentir la sensació d'anar en bici

Colectic

Resum: 

Gràcies a un tricicle adaptar les persones d’edat avançada, o que tenen mobilitat reduïda, poden gaudir d'un passeig en bicicleta.

L’entitat Vic Aurora treballa a Osona per intentar millorar el benestar i el desenvolupament de la societat a partir de projectes socials innovadors i de la prestació de serveis a la comunitat. El nom del projecte és ‘No Limits Bikes’ i compta amb fons de l’European Solidarity Corps.

La iniciativa és pionera a la Catalunya Central i s'inspira en altres serveis similars que es duen a terme a ciutats com Barcelona i Copenhaguen. De moment, les passejades s'estan oferint només a Vic i Manlleu, tot i que no es descarta que es faci també en altres zones properes.

El tricicle adaptat té una gran cistella a la part davantera amb cabuda per a dues persones, reposapeus, coixins i para-sol per fer més confortable el trajecte. Ara per ara només hi compten amb un però, en cas de tenir èxit la proposta, l’acord que ha fet l'entitat amb la Cooperativa Biciclot (que ja el duu a terme a Barcelona) permetria disposar de més tricicles.

La intenció és que la bicicleta sigui conduïda per voluntaris i voluntàries. És per això que l'entitat ha obert una borsa perquè totes les persones que vulguin col·laborar en el projecte s'hi puguin inscriure.

Afegeix un comentari nou