Àmbit de la notícia
Social

Una jornada d’innovació social veu en la tecnologia una oportunitat per a la cura de persones

Entitat redactora
Colectic
  • La tecnologia pot millorar els serveis de teleassistència de persones dependents.
    La tecnologia pot millorar els serveis de teleassistència de persones dependents.
  • Logo de la Fundació Alzheimer Catalunya.
    Logo de la Fundació Alzheimer Catalunya.
  • Un dels col·lectius que se'n pot beneficiar de la tecnologia aplicada a les cures no resoltes són les persones grans.
    Un dels col·lectius que se'n pot beneficiar de la tecnologia aplicada a les cures no resoltes són les persones grans.

La trobada mostrarà exemples de treball en xarxa sobre com la tecnologia pot millorar l’autonomia de persones amb dependència o facilitar el dia a dia als col·lectius més vulnerables.

La Fundació Alzheimer Catalunya, conjuntament amb Eurecat – Centre Tecnològic de Catalunya i el Centre de Vida Independent han organitzat una jornada per aprofundir sobre com la tecnologia pot ser una oportunitat per a la cura de persones. Amb el títol “La tecnologia avança com un nou concepte d’ajuda... estem preparats?”, la jornada compartirà experiències de treball en xarxa de les entitats organitzadores per mostrar com els nous suports tecnològics poden millorar la vida dels col·lectius més vulnerables i fer que les persones amb dependència puguin ser més autònomes.

A partir d’aquest aprenentatge, s’obriran preguntes i dubtes sobre com la societat veu el futur respecte a l’aplicació de la tecnologia en aquests casos i quins reptes cal assolir. La jornada és oberta i va dirigida a entitats del Tercer Sector, professionals de l’àmbit social, serveis domiciliaris i de teleassistència, organismes públics i personal sanitari. A les nou del matí s’inaugurarà la jornada amb una ponència compartida per Miquel Rey, director general de Negoci d’Eurecat, i per Asunción Torrents, presidenta de l’Associació per la Vida Independent (AVI).

Tot seguit serà el moment de la ponència inaugural a càrrec de Felip Miralles, el director de la Unitat d’eHealth d’Eurecat, que parlarà sobre progrés tecnològic i innovació en l’autonomia i la cura de les persones. Abans del descans i de la pausa per a cafè, sobre les 10.30h, serà el torn de representants de les tres entitats organitzadores de la jornada per presentar experiències d’adaptació tecnològica a realitats concretes. En aquest punt es donarà pas a explicar el cas concret d’eKauri, una solució de teleassistència per a persones dependents, amb discapacitat o que passen moltes hores sense companyia.

A la represa de l’acte, s’obrirà un debat sobre innovació, ètica i qualitat de vida moderat per Eulàlia Cucurella, la presidenta d’Alzheimer Catalunya. En aquest debat intervindran els professors catedràtics Francesc Torralba (Universitat Ramón Llull), Ulises Cortés (Universitat Politècnica de Catalunya) i el professor titular Xavier Roigé (Universitat de Barcelona).

La cloenda de l’acte anirà a càrrec de la mateixa presidenta de la fundació. Així doncs, el dia 17 de maig el Casal del Metge de Barcelona acollirà una jornada per reflexionar sobre les oportunitats que ofereix la tecnologia per ajudar en el procés de presa de decisions. “En incorporar tecnologia a l’àmbit social és important tenir en compte el canvi estructural i organitzatiu que comporta pel cuidador, per l’entitat, així com altres aspectes ètics i culturals que afecten la persona i la societat”, afirmen des de l’organització.

En la jornada col·laboren altres entitats com ACIDH, la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, m4social o la Fundació Ramón Molinas. Per poder assistir, cal formalitzar la inscripció prèvia omplint el següent formulari.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari