Una nova llei per evitar els desnonaments

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Dani Gallart
Al 2019, Catalunya va acumular el 23% dels llançaments per impagament de lloguers i hipoteques. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Al 2019, Catalunya va acumular el 23% dels llançaments per impagament de lloguers i hipoteques. Font: Unsplash.
La comunitat també va ser líder en nombre de concursos de creditors, tant de persones físiques com d’empreses. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
La comunitat també va ser líder en nombre de concursos de creditors, tant de persones físiques com d’empreses. Font: Unsplash.

Una nova llei per evitar els desnonaments

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector

Resum: 

La normativa vol impedir que les persones que no puguin pagar el lloguer es quedin al carrer, sobretot en zones amb preus abusius.

Amb la nova mesura, l’objectiu del govern és restringir al màxim els desnonaments. L’Estat espanyol allargarà la moratòria per execucions hipotecàries a quatre anys i amb el fre dels desnonaments es completarà una reforma legal que ja limitava el preu dels lloguers en zones amb pujades desorbitades.

La nova llei aprofitarà la reforma de la llei d’arrendaments urbans per evitar els desnonaments, especialment en dos casos. Per un costat, a les zones de mercat de lloguer tensionat per grans propietaris/es d’habitatges que es dediquen al mercat immobiliari, com és el cas dels fons voltors, a Barcelona i Madrid.

D’altra banda, s’impediran els desnonaments a les zones i els barris que han patit un augment de lloguer més abusiu en els darrers anys degut a la gentrificació.

Aquesta nova llei representa una victòria per col·lectius com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), que lluita pel dret a un habitatge digne i per aturar els desnonaments.

Catalunya lidera el nombre de desnonaments a l’Estat espanyol

Al 2019, Catalunya va acumular el 23% dels llançaments per impagament de lloguers i hipoteques, sent la primera comunitat en desnonaments provocats per impagament de lloguers i impagaments hipotecaris.

Segons el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), les dues categories sumen un total de 12.446 desnonaments, sent l’impagament de lloguer el predominant amb un 67’5 % i un total de 8.427 casos.

Catalunya també és líder en nombre de concursos de creditors, tant de persones físiques, 1.509 de 2.086, com d’empreses, 2.158 d’un total de 6.945.

Afegeix un comentari nou