Valls celebra virtualment la diada de Sant Jordi

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Diada de Sant Jordi a valls Font: Ajuntament de Valls
Diada de Sant Jordi a valls Font: Ajuntament de Valls

Valls celebra virtualment la diada de Sant Jordi

Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Ajuntament, entitats i associacions organtizen diverses iniciatives per celebrar de manera virtual el 23 d'abril amb el lema 'Sant Jordi a casa, Cultura a casa'.

Tot i la situació actual de confinament per pandèmia de COVID-19, la ciutat de Valls celebra Sant Jordi entre el 14 i el 24 d'abril amb un total de 14 iniciatives virtuals per a tots els públics. Es participa des de casa i s'interactua compartint imatges i vídeos a les xarxes socials amb l'etiqueta.

A més, la ciutadania tindrà amb un directori de llibreries, floristeries i editorials que ofereixen venda online i repartiment a domicili durant aquests dies. Es tracta d'una iniciativa per donar suport al comerç local més afectat, en aquest cas per no poder celebrar la diada de Sant Jordi al carrer per la situació de confinament.

El programa previst el programa comptarà amb la participació d'entitats i organismes com ara Institut d'Estudis Vallencs, Unió Anelles de la Flama, Òmnium Alt Camp, Espai Trad, Coral Infantil Cors Alegres, Ardit Produccions, JCA Cinemes, Banc de Sang, Associació de Donants de Sang de Valls i l'Alt Camp, Patronat Municipal d'Esports, Escola Municipal de Música Robert Gerhard, VallsJove, Centre Cívic, Biblioteca Carles Cardó i Xarxa de Cultura.

Aquest és el programa d'activitats:

Tots els dies:

 • Recomanació de lectures: la Biblioteca Carles Cardó convida a recomanar lectures publicant-ne fotografies i vídeos a les xarxes utilitzant les etiquetes #JoLlegeixo i #LlibresACasa

14 d'abril:

 • Concurs de dibuix 'Dibuixem Sant Jordi': activitat en què nens i nenes han de fer un dibuix de felicitació i agraïment al personal sanitari, assistencial i d'emergències per tasca que estan duent a terme davant la crisi per coronavirus.

 • Taller de cuina'Roses de poma': a càrrec d'Alba Molas, d'Una de Postres, amb una recepta per elaborar postres a base de poma i pasta de full, amb proposta ideal per celebrar la diada.

16 d'abril:

 • Presentació de la novel·la 'Teoria del gall' de Margarida Aritzeta: a càrrec de l'autora i de la periodista Marta Arjona. Espai que impulsa l'Institut d'Estudis Vallencs (IEV), a les 12.00 h del migdia a través de les seves xarxes socials.

17 d'abril:

 • Despertada de Dracs: l'Ajuntament de Valls i Visita Valls ofereixen a les seves xarxes socials el vídeo de la cançó per Despertar els Dracs per tal que nens i nenes les puguin assajar.

20 d'abril:

 • Activitat 'Drac confinat': els nens i nenes de Valls podran descarregar, a les xarxes socials de la Unió Anelles de la Flama (UAF), una imatge del drac que podran imprimir i pintar per fer-lo ballar el dia de Sant Jordi.

23 d'abril:

 • Concurs fotogràfic 'El meu Sant Jordi en el record': cal presentar fotos de la diada de Sant Jordi a Valls en anys anteriors per reviure aquesta festa de la cultura al carrer, a través del correu electrònic visitavalls@gmail.com o amb l'etiqueta #RecordantSantJordiValls a Instagram. Els premis consistiran són flors o altres productes en productes i flors adquirits a les floristeries de Valls. D'altra banda,

 • VI Lectura en Veu Alta: Òmnium Alt Camp impulsa aquesta activitat que cada any aplega infants i joves de tota la comarca i que enguany es trasllada a Instagram Stories, on els participants poden penjar els textos mencionant @omniumaltcamp i utilitzant l'etiqueta #CompartimCultura.

 • Marató de Llegendes, contalles i tradicions: a partir de les 10.00h del matí, i fins a les 12.00 h del migdia. Espai oferit per l'Institut d'Estudis Vallencs a partir del llibre de llegendes, contalles i tradicions vallenques publicat per l'entitat i a la que es pot participar enregistrant un fragment de llegenda en vídeo i penjant-lo a @ievallencs amb l'etiqueta #RondallesAlPati.

 • Despertada dels Dracs a casa: a les 12h i a través del canal Youtube de l'Ajuntament, els dracs de joguina de nens i nenes, o els creats amb l'activitat Drac confinat, es despertaran a menjadors i habitacions de tota la ciutat mentre s'entona la popular melodia que músics i cantaires de la ciutat hauran enregistrat en un acte coorganitzat per Espai Trad, Coral Infantil Cors Alegres, Mireia Besora, Unió Anelles de la Flama, Ardit Produccions i Xarxa de Cultura.

 • Espectacle familiar 'Virus Drac': a les 18h el Centre Cívic de Valls ofereix aquesta activitat amb la companyia Picarols, a través del canal Youtube de l'Ajuntament de Valls.

 • Publicació de les persones guanyadores del Concurs de Relats breus de Sant Jordi de VallsJove: a les 19h, aquest acte virtual inclou la lectura de fragments dels relats guanyadors i actuacions musicals, i que compta amb la col·laboració de les llibreries de Valls (Adserà, Ditec, Roca i Tram), JCA Cinemes, Cossetània Edicions i l'Escola Municipal de Música Robert Gerhard.

24 d'abril:

 • El tradicional Recital de Sant Jordi amb una lectura de poemes a les 10h al canal de YouTube de l'Ajuntament.

 • Espectacle familiar 'El viatge de l'elefanta Sara': pel mateix canal, la Biblioteca Carles Cardó ofereix aquesta activitat, a càrrec de la companyia Lady Albergínia i el Senyor Patata.

 • Campanya de donació de sang al Pavelló Joana Ballart, organitzada pel Banc de Sang, l'Associació de Donants de Sang de Vall i l'Alt Camp, el Patronat Municipal d'Esports i la regidoria de Salut i Dependència. Cal seguir els protocols de seguretat registrant-se prèviament a la pàgina web www.donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/cita i acudir al pavelló en l'hora establerta.

Afegeix un comentari nou