Teresa Vilà: “El turisme rural és el que millor s’adapta a la nova realitat”

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Dani Gallart
Les cases de turisme rural mantindran les reserves en juliol i agost amb una ocupació al voltant del 90%. Font: Vanessa Massip Font: Font: Vanessa Massip
Les cases de turisme rural mantindran les reserves durant el juliol i agost amb una ocupació al voltant del 90%. Font: Vanessa Massip
Totes les cases rurals compten amb un seguit de mesures de seguretat i higiene, tant pel que fa per les persones propietàries com dels i les hostes. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Totes les cases rurals compten amb un seguit de mesures de seguretat i higiene, tant pel que fa per les persones propietàries com dels i les hostes. Font: Unsplash.

Teresa Vilà: “El turisme rural és el que millor s’adapta a la nova realitat”

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector

Resum: 

La gerent de l’Associació de Cases de Turisme Rural de Girona, Costa Brava i Pirineu explica per què aquest turisme serà un dels més demandats durant l’estiu.

Com canviarà el turisme rural aquest estiu?

Des de l’Associació de Cases de Turisme Rural de Girona, Costa Brava i Pirineu, les cases de turisme rural mantindran les reserves durant el juliol i agost, amb una ocupació al voltant del 90%. El que hem detectat és un lleuger augment de reserves durant el mes de juny, perquè tot i que el nostre client principal són els habitant de Barcelona i al principi no es podien traslladar, ha incrementat la reserva dels gironins i gironines.

Ens trobem gent de Girona que s’ha volgut reservar una casa a la Cerdanya o al Ripollès, o gent del Baix Empordà que reserva a l’Alt Empordà Nord. Tot i la crisi, ha sorgit aquesta oportunitat que permet rebre gent de les comarques gironines, i s'ha fomentat d’aquesta manera el territori.

Què passa amb el públic internacional?

Hi ha un tant per cent més petit que és el públic que ve de fora del territori, normalment és el client francès. Ara mateix, tenim diverses reserves fetes. Sembla que al final podran venir, però no sabem si l’anul·laran a última hora o no, tot dependrà dels rebrots que hi puguin haver.

Quines noves mesures s’establiran?

Hi haurà un seguit de mesures de seguretat i higiene, tant pel que fa per les persones propietàries com dels i les hostes. Per exemple, les cases hauran d’estar netejades, o bé amb aigua i llegiu, o bé amb un bactericida especial. D’altra banda, trobarem altres mesures que ja estem habituats a veure, com són les mascaretes. A més, totes les cases disposaran de gel hidroalcohòlic.

Heu vist un increment de les reserves de cases rurals aquests dies?

Sí, completament, perquè el turisme rural reuneix molts punts forts per adaptar-se a la realitat que estem vivint. Per començar, la gent necessita tornar a tenir un contacte amb la natura i sortir a l’aire lliure i les cases rurals compleixen amb els requisits. A més, són establiments no massificats, que respecten les mesures de seguretat i permeten un aire de privacitat.

Les activitats que es promocionen amb el turisme rural com el senderisme o els esports de muntanya canviaran d’alguna forma?

Si l’usuari realitza l’activitat per lliure, les activitats no canviaran gaire, sempre mantenint la distància amb altres grups. Però si aquesta activitat l’organitza una empresa s’hauran d’aplicar les mesures adients de seguretat i higiene, a més de reduir els grups i respectar les distàncies de seguretat.

Heu engegat alguna nova activitat o projecte per adaptar-vos a la nova realitat?

Hem impulsat i accelerat la creació d’una central per gestionar les pròpies reserves.

Podeu treure alguna conclusió positiva de tot plegat?

En tenim moltes. Per nosaltres ha sigut una gran oportunitat perquè hem augmentat el nombre d’usuaris associats amb els nostres serveis. Les associacions són més importants que mai, perquè la persona sòcia necessita assessorament i informació i s’adreça a l’entitat. Creiem que és un moment clau per associar-se i crear xarxa. Des de l’associació ens podem reunir amb les administracions i les patronals i ens convertim en el portaveu de les necessitats del sector.

D’altra banda, el primer que necessita la gent després d’estar confinat és el contacte amb la natura i les cases rurals ofereixen aquesta possibilitat, fet que ha augmentat el nombre de reserves i peticions des de mitjans de maig.

Com veieu el futur del turisme rural a curt termini?

Molt bo, tant pel que fa a la quantitat de reserves com per l’oportunitat per readaptar-se en el que calgui.

Afegeix un comentari nou