Veïns i veïnes de Lliçà de Vall s’organitzen per crear una cooperativa d’habitatge per a gent gran

Ravalnet
Autor/a: 
Xavi Aranda
La gent gran vol decidir el seu camí lliurement. Imatge d'Emanuelo Kvartalo. Llicència d'ús CC BY-NC-ND 2.0 Font: Emanuelo Kvartalo. Llicència d'ús CC BY-NC-ND 2.0
La gent gran vol decidir el seu camí lliurement. Imatge d'Emanuelo Kvartalo. Llicència d'ús CC BY-NC-ND 2.0
La gent gran també vol decidir sobre com vol sentir-se atesa. Imatge de Stanley Zimny. Llicència d'ús CC BY-NC 2.0 Font: Stanley Zimny. Llicència d'ús CC BY-NC 2.0
La gent gran també vol decidir sobre com vol sentir-se atesa. Imatge de Stanley Zimny. Llicència d'ús CC BY-NC 2.0

Veïns i veïnes de Lliçà de Vall s’organitzen per crear una cooperativa d’habitatge per a gent gran

Autor/a: 
Xavi Aranda
Ravalnet

Resum: 

Un grup de veïns i veïnes de Lliçà de Vall s’han organitzat per crear una cooperativa d’habitatge per a gent gran. La ides és viure cadascú a casa seva però compartint espais comuns i serveis assitencials.

Un grup de veïns de Lliçà de Vall porten organitzant-se des del 2018 per crear una cooperativa d’habitatge per a gent gran. El grup està format per diversos homes i dones que no els hi agrada l’actual tracte i servei que ofereixen les residències per a gent gran.

Una de les preocupacions d’aquest col·lectiu, és el trencament del cercle social, en cas d’haver d’ingressar en una residència per a gent gran. Tot i tenir un bon tracte mèdic, el vincle afectiu i l’estil de vida queda afectat. També denúncien les condicions precàries amb les quals treballen els treballadors i treballadores de les residències de gent gran.

La idea principal que tenen aquest grup de veïns i veïnes, és anar a viure en un mateix immoble. Cada nucli familiar, tindria un habitatge, però es compartirien alguns espais comuns i centralitzant els serveis que es puguin derivar de les diferents situacions de dependència.

La cooperativa que estan organitzant aquests veïns i veïnes de Lliçà de Vall es diu Cohabitatge. Actualment han bastit una estructura assembleària que treballa per definir estatuts i les guies que regiran el funcionament de la futura cooperativa.

Cohabitatge Lliçà de Vall ha participat en diferents xerrades sobre l’habitatge cooperatiu. En aquest vídeo es pot veure una d’aquestes xerrades, impartides per un dels seus socis.

Afegeix un comentari nou