Vídeos #HeForShe per a la igualtat de gènere

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Anna Echeverria
Campanya #HeForShe Font: #HeForShe
Campanya #HeForShe Font: #HeForShe
Creativitat del programa #HeForShe Font: #HeForShe
Creativitat del programa #HeForShe Font: #HeForShe
Mostra de suport a #HeForShe Font: #HeForShe
Mostra de suport a #HeForShe Font: #HeForShe

Vídeos #HeForShe per a la igualtat de gènere

Autor/a: 
Anna Echeverria
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

El programa #HeForShe de les Nacions Unides presenta una nova campanya de vídeo per fomentar l’apoderament de les dones i la igualtat de gènere. El compartim i recuperem els seus altres vídeos més rellevants.

  1. NOU vídeo #HeForShe: “Si el biaix de gènere comença amb nosaltres, pot acabar en nosaltres”

Aquest nou vídeo mostra el que la societat espera d’un infant només pel fet de néixer home o dona. Vídeo i subtítols en anglès.

  1. Presentació de la campanya #HeForShe

Discurs de l’actriu Emma Watson, ambaixadora de Bona Voluntat de les Nacions Unides en un esdeveniment especial per al llançament de la campanya #HeForShe, a la seu de les Nacions Unides, Nova York, 20 de setembre de 2014. Vídeo en anglès, subtitulat al castellà.

  1. #HeForShe Nosaltres amb elles

Un grup d’homes comenta perquè cal alçar la veu no per les dones, sinó amb elles en la qüestió de gènere. Vídeo en anglès subtitulat en castellà.

Què és #HeForShe?

L’agència ONU Dones (UNWOMEN) va crear el 2014 el programa de les Nacions #HeForShe per a mobilitzar a persones de tots els gèneres a favor de l’apoderament de les dones i de l’assoliment de la igualtat de gènere. El gran distintiu d’aquest programa i la seva gran aposta és involucrar als homes en la qüestió d’igualtat de gènere, perquè no és un assumpte de la dona, és un assumpte de drets humans. Per aquest motiu el programa du per nom #HeForShe, que en català vol dir #EllPerElla.

Entre les seves línies d'actuació es troben:

  • L'educació: L'educació no és només un dret humà, sinó també la forma més efectiva de fer créixer les economies, crear comunitats saludables i eliminar la desigualtat. Cada infant té dret a una educació: ens capacita a tots. Cal fomentar l’educació a les dones, per capacitar-les, i als homes, contra biaixos cognitius i contra la violència masclista.
  • La salut: Un món igual en gènere comença amb una oportunitat igual a una vida sana i completa. Però les llacunes en la cura materna, la devastació del VIH / SIDA i els efectes nocius del matrimoni infantil estan robant a les dones i les nenes aquesta oportunitat.
  • La identitat: Ningú no ha de ser retingut per estereotips negatius sobre qui són, qui els agrada o com s'expressen. Cal expandir la dignitat i la llibertat humanes per a tots nosaltres.
  • La feina: Cal lluitar per la coresponsabilitat social i la igualtat de drets i condicions laborals, especialment la igualtat d'oportunitats laborals i la no discriminació de salaris.
  • La violència: Cada dia arreu del món, les dones i les nenes experimenten actes de violència que van des del ciber-assetjament fins a la violència domèstica i el tràfic de persones. Això s'ha d'aturar.
  • La política: Tot i els avanços, les dones encara estan poc representades a les urnes i als governs de tot el món. Cal assegurar que totes les veus siguin escoltades.

#HeForShe convida a les persones d’arreu del món a unir-se en una xarxa per crear una força audaç i visible per a la igualtat de gènere.

Afegeix un comentari nou