VilaESScoop: l’escaperoom digital sobre l’economia social i solidària

Ravalnet
Autor/a: 
Marta Pérez Fargas
El joc virtual estarà dissenyat per a l'alumnat de l'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius Font: Xarxa d'Ateneus Cooperatius
El joc virtual estarà dissenyat per a l'alumnat de l'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Font: Xarxa d'Ateneus Cooperatius

VilaESScoop: l’escaperoom digital sobre l’economia social i solidària

Autor/a: 
Marta Pérez Fargas
Ravalnet

Resum: 

La Xarxa d’Ateneus Cooperatius presenta un joc digital d’enigmes per treballar els valors del cooperativisme a les aules.

L’economia social i solidària també s’adapta als nous temps i crea una nova eina didàctica per apropar el model cooperatiu a l’alumnat a partir d’una eina innovadora i dinàmica. Es tracta de VilaESScoop, un escaperoom digital d’una hora de durada destinat a alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.

L’aplicatiu, enllaçat a les webs dels Ateneus Cooperatius, consisteix en una sèrie de quatre enigmes relacionats amb l’assemblearisme, el model productiu i l’agroecologia, el model de cures i el model de consum, que les participants hauran de resoldre de forma col·laborativa.

Es tracta d’un recurs que funciona com a alternativa a les sessions de formació presencial i que té com a objectius introduir i aprofundir en els conceptes bàsics de l’economia social i solidària, comprendre el moviment cooperatiu com una alternativa real, fomentar la col·laboració entre l’alumnat i afavorir el pensament crític i reflexiu, entre d’altres.

Els centres educatius que hi estiguin interessats s’hauran de posar en contacte amb l’Ateneu Cooperatiu de referència per solicitar-ne la participació, que estarà disponible durant tot el curs escolar. També s’ofereix l’opció de crear una trobada posterior, virtual o presencial, de reflexió sobre els aprenentatges assolits amb el joc.

Afegeix un comentari nou