Vols fer un voluntariat a un casal inclusiu amb infants amb autisme?

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Júlia Hinojo
El casal Viu l'Estiu s'organitza durant tot el juliol a l'escola Sinera d'Arenys de Mar. Font: Junts Autisme. Font: Junts Autisme
El casal Viu l'Estiu s'organitza durant tot el juliol a l'escola Sinera d'Arenys de Mar. Font: Junts Autisme.
Infants a l'últim casal d'estiu organitzat per l'entitat Junts Autisme. Font: Junts Autisme.  Font: Junts Autisme
Infants a l'últim casal d'estiu organitzat per l'entitat Junts Autisme. Font: Junts Autisme.

Vols fer un voluntariat a un casal inclusiu amb infants amb autisme?

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

El casal Viu l’Estiu, d’Arenys, busca una desena de persones per donar suport al projecte durant aquest juliol.

L’entitat Junts Autisme ha engegat una campanya per atreure més persones voluntàries al casal inclusiu Viu l’Estiu, ubicat a l’Escola Sinera, a Arenys de Mar. L’associació busca una desena de persones perquè donin suport als infants amb autisme que el casal acollirà durant el juliol.

Els requisits per participar al voluntariat és ser major de 16 anys i estar sensibilitzat amb l’autisme. No hi ha requisits acadèmics. “Valorarem el grau d’implicació”, assegura Marta Campo, responsable de voluntariat de Junts Autisme.

Totes les persones voluntàries rebran el 28 de juny una formació gratuïta per part d’una persona especialista en autisme. “S’explicarà com gestionar nens i nenes amb autisme en espais d’oci i espais oberts”, apunta Campo. La sessió formativa també donarà eines per sensibilitzar els infants que no tenen autisme sobre el que suposa aquest trastorn.

Horaris i colònies

L’horari del casal és de dilluns a divendres de 9 del matí a 16.30 h, amb una hora i mitja per dinar.

Les tasques de voluntariat han de cobrir l’horari del casal i, preferiblement, el de les colònies, que es faran del 24 al 26 de juliol a les Mines d’Osor.

El casal Viu l’Estiu ja fa més de cinc anys que s’organitza i es caracteritza per aplegar infants amb i sense autisme. A les colònies, però, només hi aniran criatures amb autisme. “Per això necessitem força suport, per poder garantir una ràtio d’una persona voluntària cada un infant o, màxim, cada dos infants”, afegeix la tècnica de l’entitat.

Una experiència per canviar de perspectiva

Marta Campo recomana participar al voluntariat de Junts Autisme perquè considera que és una experiència que fa canviar de perspectiva. “És una experiència molt bonica i intensa. Descobrir què és l’autisme t’aporta una riquesa en la valoració dels petits detalls. Es trenquen molts prejudicis i estereotips que no corresponen a la realitat”, remarca Campo.

La relació amb el conjunt de monitors i monitores també és un dels punts més ben valorats per l’entitat. “Acabes establint una relació molt bonica amb tot l’equip, amb els infants, els altres voluntaris...”.

En definitiva, el voluntariat al casal Viu l’Estiu és una oportunitat de participar en un projecte 100% inclusiu, que treballa amb infants amb diferents capacitats i de manera col·laboradora.

Inscripcions

Les persones que estiguin interessades a fer de voluntàries s’han de posar en contacte amb l’entitat escrivint un mail a comunicacio@juntsautisme.org o escrivint un Whatsapp al 693 909 653.

Afegeix un comentari nou