'La cursa invisible' recorrerà 10 quilòmetres per a set entitats socials

FCVS
Autor/a: 
Mar Coll
El 6 de juny es farà ‘La cursa invisible’ amb un objectiu solidari. Font: Werunproject
El 6 de juny es farà ‘La cursa invisible’ amb un objectiu solidari. Font: Werunproject
Les persones que corrin podran triar amb qui col·laboren entre set fundacions. Font: Werunproject
Les persones que corrin podran triar amb qui col·laboren entre set fundacions. Font: Werunproject

'La cursa invisible' recorrerà 10 quilòmetres per a set entitats socials

Autor/a: 
Mar Coll
FCVS

Resum: 

El 6 de juny es farà una iniciativa solidària organitzada per Werunproject amb recorregut lliure perquè tothom hi pugui participar des de qualsevol lloc.

Werunproject és un projecte solidari que utilitza l’esport per aconseguir la igualtat i la inclusió social dels col·lectius més vulnerables. Estan a la recta final de preparació de ‘La cursa invisible’, una cursa de 10 quilòmetres que es farà diumenge que ve, el dia 6 de juny. Està oberta a tothom i a l’hora d’apuntar-s’hi cal escollir una de les set entitats a qui destinar una part de l’import de la inscripció.

L’última iniciativa solidària dels promotors de ‘La cursa invisible’ va ser el llibre fotogràfic titulat ‘42,195’, publicat l’any 2016 i protagonitzat per quaranta-dos personatges anònims i mediàtics amb el fet en comú que han corregut una marató. Una marató és una cursa de 42,195 quilòmetres.

També llavors, la totalitat dels beneficis del llibre van ser per a un programa social i van anar destinats a l’Associació Superacció. L’atleta olímpic Martin Fiz, l’exfutbolista i entrenador Luis Enrique, el músic Mikel Erentxun, el cuiner Paco Roncero i l’exmodel Blanca Suelves són algunes que les cares conegudes que surten al llibre.

La igualtat a través de l'esport

Ara, uns anys després, i amb la mateixa passió per córrer barrejada amb la decisió de col·laborar i difondre valors com la igualtat i la inclusió social a través de l’esport, Werunproject posa en marxa ‘La cursa invisible’. Com funciona? Doncs el corredor o la corredora s’hi han d’inscriure i triar una fundació. El 75% de la inscripció anirà destinat a alguna d’aquestes opcions:

-Càritas, amb el programa de persones vulnerables.

-Fundación Deporte y Desafío, a favor de la inclusió social de les persones amb discapacitats físiques, intel·lectuals o sensorials.

-Fundació Sant Joan de Déu, amb el programa de lluita contra el càncer del centre pediàtric.

-Fundació Pasqual Maragall i el seu programa per investigar la malaltia de l’Alzheimer.

-Hospital Vall d’Hebron i el programa destinat a la Covid-19.

-Associació Superacció amb el programa d’inclusió social de joves en situació de vulnerabilitat.

-White Flow, proposta d'una corredora que ajuda les persones sense recursos de les faveles de Rio de Janeiro, al Brasil.

Un cop inscrita a la cursa, la persona que corre haurà de descarregar-se l’aplicació Strava, sortir a córrer per qualsevol lloc, registrar la seva ruta i penjar-la a l’esdeveniment creat per ‘La cursa invisible’. També pot participar-hi publicant una fotografia ensenyant el dorsal a les xarxes socials amb l’etiqueta #lacarrerainvisible i/o mencionant el compte @werunproject.

Afegeix un comentari nou