Diàleg interreligiós_la Veu de Nanuk_Flickr
Font: F Pere Tarrés
Article publicat el:
Autor/a
F Pere Tarrés

Subvencions per al foment de la cultura religiosa i el diàleg interreligiós en la societat catalana

Article publicat el:
Autor/a
F Pere Tarrés
Diàleg interreligiós_la Veu de Nanuk_Flickr
Font: F Pere Tarrés

El Departament de Governació i Relacions Institucionals convoca subvencions per dur a terme actuacions destinades a fomentar la cultura religiosa en la societat catalana, promoure el diàleg interreligiós com a eina per a la convivència i la tolerància i difondre la realitat i l’actualitat religiosa, i per a l’edició de llibres de temàtica relacionada amb el fet religiós.

Convocant

Generalitat de Catalunya. Departament de Governació i Relacions Institucionals

Data de publicació de la convocatòria
dimecres, 15 abril de 2015
Termini convocatòria
16/04 - 13/05/2015
Àmbit
  • Cultura, Religió i Esport
Tipus
Subvenció
Tipus de finançament
Públic
Àmbit geogràfic
Nacional

Es dóna suport a les línies següents:

 

  • Línia 1: actuacions per fomentar la cultura religiosa, promoure el diàleg interreligiós i difondre la realitat i l’actualitat religiosa de Catalunya.
  1. Activitats en forma d’exposicions, congressos, jornades, cicles de conferències i seminaris destinades a fomentar la cultura religiosa en la societat catalana.
  2. Activitats que fomentin el diàleg i la bona relació entre comunitats o grups religiosos i el seu entorn social i cultural.
  3. Activitats de diàleg ecumènic o interreligiós pròpiament dit (convivència, reflexions conjuntes o accions conjuntes), diàleg entre una determinada fe i la cultura catalana i occidental actual i/o diàleg entre ateisme o agnosticisme i religió o fe.
  4. Activitats que representin una aportació a favor del reconeixement i el respecte dels drets humans en el marc de les diferents confessions amb presència a Catalunya.
  5. Activitats d’entitats religioses, o directament relacionades, que donin a conèixer Catalunya internacionalment.
  6. Activitats de difusió de la realitat religiosa a Catalunya, així com de l’obra social de cadascuna de les confessions religioses i de la funció de la religió com a factor de cohesió social.
  7. Actuacions dels mitjans de comunicació, inclosos els digitals, destinades a difondre la realitat i l’actualitat de les diverses religions presents a Catalunya.
  8. Actuacions destinades al foment de la llibertat religiosa i la denúncia de la persecució i discriminació per motius religiosos.
  9. Actuacions religioses d’integració, col·laboració i promoció que fomentin la llengua catalana.

 

  • Línia 2: edició de llibres de temàtica relacionada amb el fet religiós
  1. Teologia, ciències de la religió, filosofia de la religió o història de les organitzacions religioses.
  2. Diàleg interreligiós, diàleg entre una determinada fe i la cultura catalana i occidental actual i/o diàleg entre ateisme o agnosticisme i religió o fe.
  3. La funció de la religió com a factor de cohesió de grup o d’identitat col·lectiva.
  4. Gestió política dels drets de llibertat religiosa i de consciència.
  5. Textos catequètics, litúrgics o de pregària.
  6. Textos sagrats, canònics o clàssics corresponents a les diverses religions i tradicions espirituals, en edicions acadèmicament solvents.

Comparteix i difon