5 propostes per aprendre sobre ocells

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
L'associació ICO proposa començar l'any aprenent d'ocells
L'associació ICO proposa començar l'any aprenent d'ocells

5 propostes per aprendre sobre ocells

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

Les persones amants de la natura i apassionades de l’observació d’aus poden iniciar l’any amb les propostes de cursos i sortides de l’Associació Institut Català d’Ornitologia.

1.Sortida a l’estany d’Ivars i Vila-sana

El 20 de gener de 8 a 17.30 h amb el guiatge d'Arnau Bonan, es visita l’Estany d’Ivars i Vila-sana, per observar espècies aquàtiques a la zona humida com ànecs, ardeids, rapinyaires i gavines, i a les zones pròximes a l’Estany aus pròpies d’ambients arbustius i forestals com ara túrdids, mallerengues, teixidors i fringíl·lids. Al vespre es poden observar com algunes espècies aquàtiques i d’espais oberts s’ajoquen als canyissars de l’Estany.

2.Curs d’introducció a l’ornitologia al Delta del Llobregat

Se celebra amb Abel Julien el dissabte 26 de gener, 9 de febrer, 23 de febrer i 9 de març, amb classes teòriques en horari de matins i pràctiques a la tarda. Inclou aspectes de biologia de les aus i altres relacionats amb el comportament dels ocells, a més d'una introducció a l'ornitologia de camp. A les sortides de camp es posen en pràctica els coneixements teòrics.

3.Sortida al Congost i la Serra de Santa Anna

El 26 de gener amb el guiatge de Xavier Riera i sortint des d'Alfarràs es visita el Congost i la presa de Santa Anna, que formen part d’una serralada eminentment rocallosa i són ideals per observar espècies vinculades a aquesta mena d’ambient, especialment rapinyaires. La seva proximitat amb el Pirineu fa que sigui també una zona d’hivernada d’algunes espècies pròpies d'alta muntanya, entre elles el cobejat pela-roques. El mosaic d’ambients dels voltants ens oferirà, d’altra banda, la possibilitat d’observar una bona varietat d’ocells de diferents, com fringíl·lids, túrdids o altres.

4.Estada al Montseny, al Turó de l'Home i Santa Fe

Dissabte 9 i 10 de març amb el guiatge d’Arnau Bonan es pot assistir a una sortida amb estada d'una nit al Centre de Fontmartina. A les hores de llum es fan les sortides a la recerca dels ocells de muntanya propis del Montseny i al vespre es fan activitats formatives o lúdiques a l'aula.

5.Curs d’identificació d’ocells al Delta del Llobregat

Dissabtes 23 de març, 6 d'abril, 27 d'abril, 11 de maig, 25 de maig, 1 de juny i 15 de juny es pot seguir el curs amb Abel Julien i Xavier Riera. Es tracta d’un curs per portar l’afició a l’ornitologia al següent nivell. Es pot aprendre a identificar els diferents d'ocells amb sessions en aula amb vídeos, fotografies i tests en línia per aprendre ornitologia de camp, a més de conèixer les tècniques d'identificació que utilitzen els professionals, més enllà de buscar-los a la guia de camp. També s’aprèn a utilitzar recursos en línia i treure profit del teu smartphone per millorar les capacitats d'identificació, així com descobrir els millors llocs per anar a observar els ocells que interessen. En les sortides s’agafarà experiència en un ventall d'ocells d'hàbitats diferents de Catalunya, sota la guia professors amb anys d'experiència ensenyant ornitologia que coneixen bé el territori.

Afegeix un comentari nou