7 entitats ambientals per fer voluntariat a Girona

LaviniaNext
Autor/a: 
Ariadna Roca
Cuidar la natura és cuidar-se a un mateix o una mateixa.  Font: Fundació Emys
Cuidar la natura és cuidar-se a un mateix o una mateixa. Font: Fundació Emys
Diverses associacions animalistes necessiten ajuda per defensar els seus drets. Font: Fundació Fauna
Diverses associacions animalistes necessiten ajuda per defensar els seus drets. Font: Fundació Fauna
Les col·laboracions amb entitats ambientals també poden ser en actes divulgatius. Font: Associació de Naturalistes de Girona
Les col·laboracions amb entitats ambientals també poden ser en actes divulgatius. Font: Associació de Naturalistes de Girona

7 entitats ambientals per fer voluntariat a Girona

Autor/a: 
Ariadna Roca
LaviniaNext

Resum: 

A la província hi ha moltes associacions que vetllen pel medi ambient i que necessiten un cop de mà. Descobreix-les.

A la tornada de les vacances solem plantejar-nos nous reptes per a un “nou curs”. Ajudar a una protectora d’animals o fer tasques de conversació de la natura són alguns dels propòsits més comuns, però moltes vegades acabem abandonant la idea per falta d’informació.

T’has plantejat fer voluntariat per protegir la natura i els animals? Vius a la província de Girona? A continuació et facilitem un llistat d’entitats on podràs aportar el teu granet de sorra per a un món millor:

1. Associació de Naturalistes de Girona

Aquesta és l’entitat ambiental més coneguda de les terres gironines. La seva missió és inculcar bons hàbits a la ciutadania per tal de protegir el territori i fomentar la justícia ambiental.

L’any 1981, quan va néixer l’ANG, només duien a terme activitats de caràcter divulgatiu i acadèmic, però actualment tenen diverses línies d’actuació, totes amb l’objectiu d’actuar com a catalitzador per la transició ecològica a les comarques gironines.

A l’apartat ‘col·labora’, del seu portal web, torbaràs diferents maneres de participar-hi: convertir-te en soci o sòcia, fer un donatiu, participar en un voluntariat o, simplement, informar-te rebent el seu butlletí.

2. Fundació Emys

Aquesta entitat sense ànim de lucre es dedica a la conservació de la natura en general i, en concret, a les zones humides i de la tortuga d’estany. També duen a terme tasques de custòdia del territori i ofereixen projectes educatius per a totes les edats. A més a més, promouen una “economia verda”, que vol fomentar activitats econòmiques que alhora que conserven la natura.

Des de la Fundació Emys fan una crida a la col·laboració, ja que la natura és un bé comú i a totes i tots ens interessa cuidar-la. Pots fer-te mecenes, fent una donació; participar en algun dels seus projectes com a voluntari o voluntària; involucrar la teva empresa; o apadrinar una tortuga.

3. Fundació Fauna

Si el teu objectiu és ajudar els animals, aquesta és l’entitat a la qual t’has de dirigir. Els projectes de la Fundació Fauna volen fomentar una “actitud d’estima vers la natura en el seu conjunt” i ho fan col·laborant amb altres entitats, vetllat per l’acompliment de les lleis de protecció dels animals i del medi ambient i duent a terme projectes educatius.

Pots col·laborar-hi de forma periòdica fent-te soci o sòcia o fer una aportació econòmica puntual.

4. Associació la Sorellona

Des de l’any 2013, aquest equip de biòlegs i biòlogues -i altres persones titulades en el camp de la gestió de recursos naturals- organitza activitats d’educació ambiental per a tots els públics. L’objectiu de l’associació és ajudar les persones a aprendre de la natura, a la natura i sobre la natura.

Si t’interessa la seva tasca, pots posar-te en contacte amb l’entitat i preguntar pels seus pròxims projectes.

5. La Copa SCCL - Cooperativa de projectes

Aquesta cooperativa du a terme projectes i activitats ambientals amb la intenció de lluitar per un món més just socialment i ambientalment. La copa defensa la cooperació entre professionals per millorar la capacitat de treball i, per això, està oberta a qualsevol aliança o proposta que permeti “obrir línies de treball en l’àmbit pedagògic, turístic i tècnic”.

Si tens una proposta per a la cooperativa, pots omplir el formulari de contacte, enviar-los un mail a info@lacopa.cc o trucar al 646 415 093.

6. Mou-te en bici

Per a una mobilitat més sostenible podeu col·laborar amb la plataforma Mou-te en bici, que té com a objectiu una ciutat més neta, sense retencions ni contaminació. Aquest equip d’usuaris de la bicicleta defensa els drets de la resta de persones que l’utilitzen, fan d’interlocutors amb les administracions i organitzen actes divulgatius, entre altres activitats.

Hi pots participar començant a utilitzar la bicicleta en els teus desplaçaments diaris, fent-te soci o sòcia, proposant iniciatives, parlant de la plataforma per donar-la a conèixer o escrivint “cartes al director” als diaris locals reclamant la pacificació del trànsit i millores de circulació.

7. Plataforma Salvem la Devesa

No cal sortir de la ciutat de Girona per trobar un moviment ambiental. Aquesta plataforma defensa el Parc de la Devesa i lluita per conservar-lo. Les seves actuacions busquen “mantenir, dignificar, netejar i endreçar” aquest espai perquè els veïns i veïnes tornin a gaudir d’aquest “paradís” amb tanta història.

Per participar-hi pots formar part dels ‘Amics de la Devesa’, ja sigui fent una aportació econòmica puntual, fent-te soci o sòcia, ajudar en els actes que fa la plataforma o aportant iniciatives per a la millora del Parc.

Afegeix un comentari nou