Agenda 21 convoca la seva Segona Convenció

 Font:
Font:

Agenda 21 convoca la seva Segona Convenció

Resum: 

El proper 14 de Gener l'Agenda 21 de Barcelona convoca la Segona Convenció de signants del Compromís ciutadà, tancant així un procés que va començar al maig del 2010.

La Segona Convenció de signants del Compromís ciutadà per la sostenibilitat té els propòsits d'avaluar col·lectivament l'Agenda 21, donar visibilitat a la feina feta per la xarxa de signants, detectar necessitats emergents i noves tendències i planificar el treball pels propers anys.

Del pla estratègic per la sostenibilitat, Agenda 21 local va sorgir un acord consensuat a nivell de ciutat: el Compromís ciutadà per la sostenibilitat. Aquest document impulsat pel Consell Municipal de Medi Ambient i Sostenibilitat estableix 10 grans objectius, cadascun amb 10 línies d'acció, en l'horitzó 2012.

Objectius

En tant que s'acosta la recta final del Compromís ciutadà per la sostenibilitat, la Segona Convenció torna a reunir les entitats, els centres educatius, les empreses i les institucions adherides a l'Agenda 21 de Barcelona.

  • Reforçar la xarxa d'actors per la sostenibilitat.
  • Analitzar i valorar l'evolució de la ciutat de Barcelona en termes de sostenibilitat des de l'any 2002 fins a l'actualitat.
  • Avaluar col•lectivament el procés i els resultats obtinguts per l'Agenda 21 de Barcelona fins al moment.
  • Detectar necessitats emergents i noves tendències locals i globals, no contemplades o no prioritzades en el moment en què es va definir el Compromís ciutadà per la sostenibilitat.
  • Acordar les línies prioritàries d'actuació i el pla de treball fins l'any 2012, tenint en ment que en aquests propers anys caldrà determinar l'estratègia per a la sostenibilitat que la ciutat de Barcelona adoptarà a partir de 2012.

Afegeix un comentari nou