Arròsvolució?

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:

Arròsvolució?

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

La reserva ornitològica Riet Vell que SEO/Birdlife custodia al Delta de l’Ebre obre l’arrossar a qui vulgui participar en la sembra i la collita d’aquest cereal amb tècniques tradicionals.

Arrozvolución 000 és un nou projecte que engega SEO/BirdLife amb el suport de la Fundación Humana i del Parc Natural del Delta de l'Ebre, dins de la Carta Europea de Turisme Sostenible per recuperar l’agricultura manual tradicional i apropar a les persones uns usos agrícoles gairebé oblidats.

Un triple 0 per un triple benefici ambiental

Ni adobs químics, ni maquinària ni combustibles fòssils, només cultiu ecològic –amb l’ajut de cavalls i el treball manual- amb la seva corresponen certificació ecològica. Aquesta és l’aposta: un arròs de cultiu ecològic i que no generi emissions de C02 en la seva producció però tampoc tingui una motxilla de carboni en la seva distribució i venda. Només es podrà adquirir a la finca sota la marca "Riet Vell".

Un projecte participatiu

Però aquesta iniciativa no té només una finalitat de conservació sinó que també pretén apropar les persones a una pràctica agrícola gairebé perduda. Des de l’estiu, és oberta totes a aquelles persones estiguin interessades en contribuir en la seva sembra i collita.

La reserva ornitològica de Riet Vell

És una finca de 52 hectàrees que SEO/BirdLife va adquirir fa una dècada per protegir els valors biològics del delta de l'Ebre i els desenvolupa projectes per demostrar que la producció agrària és compatible amb el respecte a la natura. A més, s'empren els diferents ambients, com els arrossars, la llacuna, el canyissar i el pasturatge, per a activitats d'educació i sensibilització ambiental.

Afegeix un comentari nou