Art i natura: s'obre la convocatòria per al nou col·lectiu del projecte Desperta

Associació Animal Latitude
Autor/a: 
Associació animal latitude
 Font: associació animal latitude
La natura com a font d'inspiració. Font: Associació Animal Latitude
la natura urbana Font: associació animal latitude
El groc, inclós en la paleta de colors de la primavera. Font: Associació Animal Latitude

Art i natura: s'obre la convocatòria per al nou col·lectiu del projecte Desperta

Autor/a: 
Associació animal latitude
Associació Animal Latitude

Resum: 

Quina és la relació de la societat amb els espais de natura de la ciutat? La natura és una font d'inspiració, un espai on trobar calma i benestar per a poder connectar amb l'entorn i amb les persones.

El projecte 'Desperta! Art i natura', va nèixer l'any 2019 impulsat per l'Associació Animal Latitude. Es va iniciar amb l'organització de tallers de la mà d'il·lustradores i professionals del món de la fauna i la flora, que proposaven coneixement inspiració i tècniques, per a poder crear obres d'art.

Durant el confinament el contacte de la societat amb la natura es va reduir a l'observació a través de finestres i balcons, o fotografies, pel·lícules i documentals. L'objectiu era trobar inspiració on fos, i la calma de la “ciutat adormida” va ser aprofitada per l'equip del projecte com a font d'inspiració per a crear, tot partint d'una nova connexió amb la natura i l'entorn.

Era una connexió sense precedents, motivada per la creativitat i l'art com a vehicles d'expressió de les emocions. Així va ser compartit, de fet, a finals del 2020, en una exposició conjunta oberta a la ciutadania, amb el suport de les Aules Ambientals de la Sagrada Família i el Bosc Turull, i l’Espai 210.

Ara el Desperta es disposa a seguir creant, aquesta vegada a través d'impulsar un projecte local amb un grup participatiu. Un lloc per a connectar amb la natura a través de l'art, conèixer l'entorn i siferents disciplines artístiques; per a despertar les emocions i la creativitat.

L'objectiu d’aquest projecte és fomentar la consciència ecològica i mediambiental a través d'un procés creatiu i autogestionat. La formació d’aquest espai compartit sorgeix de les necessitats que s'observen en ina societat canviant, amb molts reptes per aconseguir, tant des del punt de vista social com ambiental. I és que sovint, el ritme de vida frenètic d'avui en dia deixa poc espai per a la reflexió, per la calma, per a la descoberta de l’entorn, per la cura del medi natural, per a la inspiració i la creació .

​A través d’aquest grup s'organitzaran sessions per a vincular l'art i la natura, en les quals es descobriran tècniques noves i espais de natura al bell mig de la ciutat.​ Es convoca així a persones que tinguin interès en la natura, en el coneixement de l'entorn natural, en espais verds i blaus, i en l'art com a eina de connexió.

Així, les persones interessades en crear i compartir projectes que relacionen art i natura, poden inscriure's al nou col·lectiu 'Desperta! Art i Natura' per a acudir a la primera trobada el dimarts 18 d'abril al Jardí del Silenci, al barri de Gràcia de Barcelona. Per a més informació, es recomana entrar a la pàgina del col·lectiu o enviar un correu a info@animallatitude.org

Afegeix un comentari nou