Quins són els aspectes clau de conservació del patrimoni natural de Catalunya?
Comparteix
Dotze entitats de l'àmbit científic, conservacionista i ecologista impulsen una jornada per evidenciar l'impacte que està patint el patrimoni natural a casa nostra i identificar les mesures més urgents a emprendre.
L'Institut d'Estudis Catalans, la Institució Catalana d'Història Natural (ICHN) i el Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya, com a organitzadors, i fins a dotze entitats de l’àmbit científic, professional, conservacionista i ecologista de Catalunya impulsen una jornada sobre aspectes clau de conservació del patrimoni natural de Catalunya. Es proposa com una trobada participativa i de debat, per plantejar mesures de conservació que donin resposta a la situació actual.
Consideren que el retrocés actual de les polítiques ambientals i de retallada dels recursos humans i econòmics que es destinen a la conservació de la natura està posant en risc el manteniment del model de conservació vigent i, de retruc, posa en perill la continuïtat d’elements que formen part del patrimoni natural del nostre país i contribueixen al benestar del conjunt de la societat.
Durant la jornada, s’aportaran exemples que evidencien "la gravetat del retrocés i la insuficiència de les actuals polítiques ambientals", tot posant de manifest els impactes que està patint el patrimoni natural al nostre país.
Se centrarà en l’anàlisi de 10 àmbits temàtics clau vinculats al patrimoni natural -que inclouen els ecosistemes més rellevants i els seus processos, els espais naturals protegits, la flora i la fauna en risc d'extinció o el patrimoni geològic-.
Durant la trobada també es pretén identificar les mesures més urgents que caldria emprendre per començar a revertir la situació actual, i oportunitats rellevants per a fer-ho.
La jornada també ha generat una Declaració a favor del patrimoni natural de Catalunya, en el que s’hi han adherit entitats, universitats, col·legis profesionals, empreses i cooperatives, i persones a títol individual.
La jornada tindrà lloc el 29 de març de 10 a 19.45 hores, a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans (Barcelona). La jornada és gratuïta però l’aforament és limitat. Cal confirmar assistència a ichn@iec.cat.
La impulsen: Institució Catalana d’Història Natural (ICHN), Institut d'Estudis Catalans, Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB), Col·legi de Biòlegs de Catalunya, Col·legi de Geòlegs de Catalunya, Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Ecologistes en Acció, Departament d’Ecologia, Facultat de Biologia (UB), Xarxa de Custòdia del Territori, Societat Catalana de Geografia, Centre de Sostenibilitat Territorial, Obrador del Tercer Sector Ambiental de Catalunya, Sociedad Geológica de España.
Consulteu el bloc sobre les polítiques de gestió del patrimoni natural a Catalunya.
Afegeix un nou comentari