Clima, turisme i canvi climàtic

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Anna Parisi
La jornada analitza la relació entre clima, turisme i canvi climàtic Font: ecounion
La jornada analitza la relació entre clima, turisme i canvi climàtic Font: ecounion

Clima, turisme i canvi climàtic

Autor/a: 
Anna Parisi
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

Com s'ha d'adaptar el turisme al canvi climàtic? Dijous 27 de juny l'associació eco-union organitza la jornada 'Destinacions resilients al canvi climàtic' a Ca l'Alier, a Barcelona.

Es preveu que els efectes del canvi climàtic tindran una incidència important sobre el turisme.

L'associació eco-union, entitat ambiental dedicada a promoure la transició cap a la sostenibilitat, organitza dijous 27 una jornada dedicada a la resiliència de les destinacions turístiques.

La conferència inaugural tractarà la relació entre el clima, turisme i canvi climàtic. S'introduiran els impactes i riscos de canvi climàtic sobre el turisme de costa, i els elements estratègics necessaris per a l'adaptació.

L'objectiu és centrar-se en quins són els principals reptes d'adaptació i mitigació de les destinacions de costa, posant la mirada en la costa de Barcelona. És prevista la participació de Stefan Gössling de la universitat de Lund, a Suècia, un dels principals especialistes en la relació entre turisme i transport amb sostenibilitat icanvi climàtic. A un taller posterior es treballaran les estratègies a adoptar des del turisme cultural, de platja, o de negocis (conegut com a turisme MICE)

La jornada està organitzada per l'associació eco-union, ong barcelonina que treballa per la transició a la sostenibilitat en Europa i a la regió mediterrània incidint en les polítiques públiques, en col·laboració amb el grup de recerca GRATET de la Universitat de Rovira i Virgili.

Forma part del projecte Adaptur, que té l'objectiu d'oferir estratègies d'adaptació al canvi climàtic en l'àmbit del turisme, definir perfils de vulnerabilitat social al canvi climàtic a les destinacions turístiques i capacitar els agents socials per la creació de marcs estratègics i serveis climàtics. Adaptur compta amb el suport del Ministeri per la Transició Ecològica a través de la Fundació Biodiversitat, i de l'Ajuntament de Barcelona.

Afegeix un comentari nou