Concurs d'idees contra el malbaratament alimentari

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Concurs d'idees contra el malbaratament alimentari

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

El programa europeu Refresh organitza un concurs d'idees contra el malbaratament alimentari. Fins al 30 de novembre es pot enviar la proposta, en format de vídeo de 5 minuts.

El concurs busca encoratjar el desenvolupament, implementació i difusió de solucions innovadores i concretes per fer front al malbaratament alimentari i a la problemàtica dels residus d'envasos alimentaris, i comprometre tots els agents interessats i el públic en un diàleg al voltant del tema del malbaratament.

Per aquest motiu es vol donar visibilitat i suport a solucions que, des de cada fase de la cadena alimentària, actuïn contra el malbaratament alimentari i els residus d'envasos de menjar.

Entitats, associacions comunitàries, estudiants o empreses socials i petites i mitjanes empreses, poden enviar les seves propostes en format de vídeo fins al 30 de novembre. Les presentacions seran avaluades sobre la base de quatre criteris: capacitat d'innovació de la idea, la qualitat visual de la presentació, el potencial de realització i l'impacte potencial / actual.

El projecte guanyador tindrà l'oportunitat de participar en la incubadora de projectes d' innovació contra malbaratament alimentari de la Food Surplus Entrepreneurs Network, i serà presentat durant la conferència Refresh a Berlín a la primavera del 2017.Tots els projectes finalistes seran difosos a través dels mitjans de REFRESH.

Un projecte europeu

Refesh (Resource Efficient Food and dRink for the Entire Supply cHain) és un projecte de recerca europeu en el marc de programa 2020, que té per objectiu buscar mesures contra el malbaratament alimentari, mitjançant la investigació i la col·laboració publico-privada.

Hi col·laboren 26 socis de 12 països europeus i la Xina, enfocats a contribuir a l'objectiu de desenvolupament sostenible 12.3, és a dir, reduir a la meitat el malbaratament alimentari per càpita, incidint tant en els particulars, com en els nivells del comerç al detall, com reduint les pèrdues d'aliments al llarg de les cadenes de producció i subministrament.

La Plataforma pilot REFRESH a l'Estat està coordinada pel Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CRIDA-UPC-IRTA), i reuneix un gran nombre d'organitzacions, des dels àmbits de la producció primària, a associacions de consum a organismes de l'administració, tals com FIAB, ASEDAS, FCAC, AECOC, HISPACOOP, Mercabarna, ARC, AMB, la Plataforma Aprofitem els Aliments, ADICAE, Espigoladors i el Banc dels Aliments.

Afegeix un comentari nou