Construint el Mapa Barcelona + Sostenible

Autor/a: 
Xarxa de Voluntaria Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:

Construint el Mapa Barcelona + Sostenible

Autor/a: 
Xarxa de Voluntaria Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

Un mapa verd de la ciutat, impulsat per les entitats i compartit entre l’administració, empreses i tercer sector, va agafant forma a través de la construcció col·lectiva.

Es tracta d’un mapa interactiu i col·laboratiu ideat per dinamitzar la cultura de la sostenibilitat a la ciutat Barcelona. Ja és accessible des de la web www.bcnsostenible.cat i a partir del mes de setembre també comptarà amb un aplicatiu mòbil.

Quines entitats ambientals hi ha al nostre barri amb qui fer xarxa? Quin equipament d’educació ambiental tenim més a prop? On podem trobar proveïdors que hagin agafat un compromís amb la sostenibilitat? En quines iniciatives podem col·laborar com a ciutadans? I, en definitiva, què aportem entre tots en la construcció d’una ciutat més sostenible, des de les iniciatives petites i incipients als projectes més grans i consolidats.

Aquestes i moltes altres funcions són les que pretén oferir el Mapa Barcelona+Sostenible. Ofereix més de 100 categories diferents que permeten situar des d'infraestructures i equipaments a refugis de flora i fauna, passant per botigues de productes locals i ecològics, allotjaments, empreses amb valor ambiental afegit o iniciatives a favor d'una mobilitat més sostenible, i en definitiva contribucions locals a l'economia verda, a la millora de l'entorn urbà, a la construcció d'una societat més equitativa i inclusiva i a l'enfortiment del teixit comunitari.

Un projecte compartit entre l’administració, empreses i entitats del tercer sector

Conceptualitzat per la Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA), el Centre de Recerca i Informació sobre el Consum (CRIC) i l’equipament municipal de La Fàbrica del Sol (LFdS), compta amb un grup motor del qual formen part també l’Ajuntament de Barcelona, Barnamil, l'Associació Cultural Casa Orlandai, la Fundació Ciència en Societat, Espai Ambiental i la Fundació Catalana de Prevenció de Residus i Consum Responsable.

Un mapa dinàmic, per compartir i participar-hi

Més de 6.400 punts geolocalitzats inauguren un mapa que s'anirà enriquint amb les aportacions d'entitats i veïns dels barris que participin en els tallers de mapatges col·laboratius que s’aniran organitzant en els diferents barris de Bardelona (consulteu l'agenda). A títol personal, també es poden proposar punts d’interès i afegir fotografies i relats dels punts marcats en el mapa, previ registre al web.

Més informació a lafabricadelsol@bcn.cat

Afegeix un comentari nou