Debatent sobre la governança del patrimoni natural
Comparteix
El 24 de maig se celebra a Barcelona una jornada dedicada al debat sobre el model de governança del patrimoni natural a Catalunya, organitzada pel col·lectiu PatNatCat.
Estan convidades a participar persones i entitats vinculades a la conservació de la natura, i a tota persona interessada en la temàtica.
3 anys després de la Declaració del Patrimoni Natural de Catalunya
El 2014 la preocupació per retrocés en les polítiques de conservació del patrimoni natural del país, va unir a més de 50 organitzacions del món científic, acadèmic, ecologista, social i professional en el Col·lectiu PatNatCat. Van signar la Declaració en favor del patrimoni natural de Catalunya, reivindicant una acció decidida per aturar i revertir el desmantellament de les polítiques de conservació del patrimoni natural del país.
En els 3 anys que han passat des d'aleshores, han millorat alguns aspectes, però segueixen essent vigents gran part dels requeriments. La reflexió sobre els models de governança en relació al patrimoni natural esdevé un important debat, al que es vol fer front amb aquesta jornada.
Ponències i taula rodona
Durant la jornada es debatrà sobre les regles, formals i informals, que regeixen les relacions entre els diversos actors implicats en la conservació. Hi participen persones expertes del món científic, professionals, entitats i institucions vinculades amb la conservació del patrimoni i amb la gestió participativa.
El programa consta de 3 ponències, a càrrec de Xavier Carceller, arquitecte, expert en territori i medi ambient, de Lluís Pagespetit, pedagog i educador ambiental, i de Josep Maria Mallarach, geòleg i biòleg, expert en conservació del patrimoni natural. Presentaran aspectes sobre governança, gestió participativa, cogestió, i diversos models de governança inspiradors.
Posteriorment es debatrà en una taula rodona amb la presència Marta Subirà, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat, Hortènsia Grau, de Catalunya Sí Que es Pot (CSQP), Eduard Ariza, Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona, Joan Vàzquez, d'Ecologistes de Catalunya, i Miquel Rafa, de la Fundació Catalunya - La Pedrera.
L'Institut d'Estudis Catalans acull la jornada, que tindrà lloc dimecres 24 de maig a les 17 h, per la que cal inscriure's escrivint a ichn@iec.cat o trucant a 933248582. En són promotors el Centre de Sostenibilitat Territorial, el Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya, el Col·legi de Geòlegs de Catalunya, Depana, Ecologistes en Acció, Ecologistes de Catalunya, Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Institució Catalana d'Història Natural (ICHN), Institut d'Estudis Catalans, Institut del Medi Ambient - UdG, Naturalistes de Girona, Obrador del 3r Sector Ambiental, Societat Catalana d'Educació Ambiental, Societat Catalana de Geografia, Sociedad Geológica de España, Xarxa de Custòdia del Territori
Afegeix un nou comentari