Del ‘Fucking money, man’ al ‘Putus cotxes, man’

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Anna Parisi
La parodia de la cantant Birch s'albira com a un èxit de la comunicació ambiental  Font: Birch
La parodia de la cantant Birch s'albira com a un èxit de la comunicació ambiental Font: Birch

Del ‘Fucking money, man’ al ‘Putus cotxes, man’

Autor/a: 
Anna Parisi
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

Ha estat anunciat com a un dels càntics que es corejaran durant la vaga pel clima del 27 de setembre. ‘Putus cotxes, man’ és la versió, en clau ambiental, de l'èxit de Rosalía ‘Milionària’, realitzada per la cantant Birch a Youtube.

"Jo el que voldria és anar en bici sense empassar-me un ‘tubu d’escap’"... Aquesta és una de les frases de la paròdia del vídeo de la internacional Rosalía, sobre la contaminació de l'aire a Barcelona.

La divertida versió, que va pujant de visualitzacions a Youtube, recull la indignació d’una ciutadana, la Birch, que només vol respirar un aire net , però ja sap que ha nascut per morir de càncer o de calor pel canvi climàtic.

La cançó ha estat rebuda amb alegria per entitats que treballen per la mobilitat sostenible com Granollers pedala o Catalunya Camina. Des de Fridays for Future ja han avisat que la cantaran durant la manifestació.

Fa uns mesos el grup d'humor Los Morancos va versionar l'èxit 'Con Altura' de la mateixa cantant, per denunciar la contaminació per plàstics. Com ha notat la comunicadora ambiental Ana Villagordo, sembla que Rosalía resulta també inspiradora a l’hora d’ajudar a transmetre missatge ambiental.

Afegeix un comentari nou