Descobrir la natura a través de la creativitat

Associació Animal Latitude
Autor/a: 
Associació Animal Latitude
 Font: alehop exploradores urbanos i animal latitude
Font: alehop exploradores urbanos i animal latitude

Descobrir la natura a través de la creativitat

Autor/a: 
Associació Animal Latitude
Associació Animal Latitude

Resum: 

Nous itineraris per descobrir una nova manera d'apropar-nos a la natura urbana a través dels 5 sentits, la creativitat i els recursos de l'entorn.

Alehop exploradores urbanos i l'Associació Animal Latitude han fet sinergia amb els seus coneixements i experiència, i han creat les Rutes Ciutat Natura. Una oportunitat per despertar, descobrir l'entorn urbà en grup, on qui vulgui es pot apuntar sol o sola, en família i/o amics i amigues. La base de l'activitat és fer una exploració activa pel barri i acabar creant una peça d’art col·lectiva que es pot exposar al centre o espai que encarregui l'activitat.

Si voleu apuntar-vos a aquesta experiència, el dimecres 9 d'octubre s'ha organitzat una Ruta Ciutat Natura amb l'Aula Ambiental Bosc Turull, i l'inscripció és gratuïta. Les entitats també preparen dues rutes més per la tardor i el Nadal, i a l'espera d'altres que us puguin oferir sense cost. Aquest projecte compta amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, l'àrea d'Ecologia Urbana.

Realitzant aquesta activitat es sensibilitza a les persones participants sobre la natura urbana que hi ha a Barcelona, a través d'eines i processos creatius, donant a conèixer la biodiversitat de la ciutat, així com els espais, plans i accions que s'hi realitzen des d'Ecologia Urbana, Ajuntament de Barcelona. Aquest objectiu està en línea amb les temàtiques del Compromís Ciutadà.

Vols que t’ajudem a integrar-ho al mapa B+S?

Podeu col·laborar en el Mapa Barcelona + Sostenible afegint informació de la ruta que es realitzi, a les ja existents a l’aplicació del Mapa. D’aquesta manera col·laboreu amb la Xarxa Barcelona + Sostenible i aquesta informació será accesible a la ciutadania en general.

A qui va dirigit?

El programa està dirigit a famílies i persones adultes, amb un màxim de 20 persones per ruta. En funció de la demanda es pot realitzar la ruta a un col·lectiu i espai específic.

Quan?

Entre els mesos de setembre a desembre de 2019. Es poden realitzar les rutes qualsevol dia de la semana, sempre i quan es demani l’activitat amb un mínim de 20 dies d’antel·lació. La durada és de 2 hores i 30 minuts.

Com es fa?

Durant el recorregut que es realitza, les guies i les persones participants s'organitzen en equips, amb els objectius de:

  1. Generar autonomia individual i col·lectiva, motivant a la participació i intervenció en la presa de decisions.
  2. Explorar els espais i els elements de la natura urbana, relacionant-se amb el medi a través dels 5 sentits.
  3. Conèixer eines que podem obtenir del propi entorn.
  4. Fer ús d'eines digitals que s'ofereixen i el joc o acció ciutadana.
  5. Descobrir diversos llenguatges artístics, a partir de diferents recursos creatius i performatius, com l'intervenció efímera dels espais, d'interpretació, el dibuix, el comic, la fotografia, l'escultura, etc.

El caràcter innovador d'aquest programa és la metodologia de les rutes 'Exploradores Urbanos' d'Alehop Codisseny adaptada a la temàtica de la natura urbana, i el Pla del Verd i de la Biodiversitat, l'art i la natura, que es tracten en activitats i projectes actuals de l'Associació Animal Latitude. Es pot contactar amb l'entitat a info@animallatitude.org.

Afegeix un comentari nou