Àmbit de la notícia
Ambiental

Descobrint la Vida a l'Aigua Dolça

Autor/a
Anna Parisi
  • La campanya parla de l'aigua dolça i de la bidiversitat que hi viu
  • jJornada de voluntariat ambiental a Els estanyols de mas Margall (imatge: La Vida a l'Aigua Dolça)

L’Associació de Naturalistes de Girona (ANG) i IAEDEN-Salvem l'Empordà impulsen una campanya per donar a conèixer el patrimoni natural format per a basses, aiguamolls i rius per tal de fomentar un ús més respectuós d'aquests espais naturals.

Dins d'aquesta campanya l’Associació de Naturalistes de Girona (ANG) i IAEDEN-Salvem l'Empordà expliquen que a Catalunya els ecosistemes d’aigua dolça –basses, rius, aiguamolls- són especialment vulnerables ja que formen part de la conca mediterrània, amb un clima sec i una alta densitat de població.

Molts d’aquests sistemes naturals pateixen sobreexplotació, contaminació o destrucció directa amb la conseqüent reducció de la biodiversitat associada a aquests hàbitats.

La Vida a l'Aigua Dolça” vol apropar l'aigua dolça de casa nostra i la seva flora i fauna que hi viu al públic general. I ho vol fer a través d'un seguit d'activitats de lleure, xerrades i cursos on experts i especialistes del tema expliquen el seu estat ecològic actual, perills i mesures de protecció. 

Les activitats són obertes a tots els públics com sortides per conèixer els ocells, amfibis i la flora associades a aquests ecosistemes aquàtics, visites guiades d'ecosistemes en espais en custòdia agrària, jornades de voluntariat ambiental en espais en custòdia de territori, i cursos per aprofundir els coneixements científics.

L'objectiu és conscienciar de la fragilitat d'aquests ecosistemes i de la seva importància per a la conservació de la biodiversitat. Donant-los a conèixer, les dues entitats també prenten fomentar-ne un ús respectuós i potenciar lleis i polítiques de protecció d'aquests espais.  

Podeu serguir l’actualitat del projecte i el calendari d’activitats a la web www.iaeden.cat/la-vida-a-laigua-dolca/ i al twitter @viscalabassa.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari