El disseny reflexiona sobre sostenibilitat alimentària

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El disseny reflexiona sobre sostenibilitat alimentària

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

El Fad Fest es centra aquest any en la temàtica de la sostenibilitat alimentària i programa amb la Plataforma Aprofitem els Aliments l' "Assaig General", un gran dinar sostenible.

Entre el 6 i el 12 de juny es celebra la sisena edició del FAD FEST, el festival de Barcelona que aborda el disseny des de totes les seves disciplines. Enguany es desplegarà sobre 2 temàtiques: d'una banda els premis FAD que reconeixen "el millor disseny de l'any", i de l'altra, una reflexió sobre la problemàtica de la sostenibilitat alimentària.

La Plataforma Aprofitem els Aliments col·labora amb el festival en l'organització el pròxim 11 de juny, de l'Assaig General, un gran àpat popular amb aliments recuperats, cuinat per Ada Parellada i Sergi De Meià, que té la finalitat de mostrar la rellevància del disseny en la construcció d'un futur social i ambientalment sostenible.

Els valors del disseny

El disseny ha de respondre a criteris tècnics i també a valors com l'ecologia. Per aquest motiu té un rol rellevant en la construcció d'un futur social i ambientalment sostenible. Durant la jornada, es posarà a prova la ciutat des del punt de vista de la sostenibilitat alimentària i després s'avaluaran els resultats del simulacre.
L'esdeveniment gastronòmic vol ser una demostració del fet que és possible ser ambiental i socialment més sostenibles, i busca l'exemple d'aquells que des de fa temps treballen per trobar altres maneres de produir, consumir.

El vídeo creat per FAD expressa la problemàtica i convida a implicar-se en la seva solució.

Crida al voluntariat i a la participació

El gran Assaig es realitzarà a la plaça de les Glòries, amb la implicació de les comunitats de veïns del barri.
Per a l'èxit de la jornada, la Plataforma Aprofitem els Aliments fa una crida al voluntariat, i convida a l'assistència com a comensals, ja que el repte només es podrà assolir amb la participació ciutadana.
Els voluntaris i voluntàries podran ajudar en l'espigolada de fuites i verdures a les parades de Mercabarna i de les botigues de l'àrea al voltant de la plaça de les Glòries, o tallar i netejar verdures durant la Discosopa de divendres 10 a la tarda; el dissabte 11, es necessiten cuiners i cuineres i altres persones per donar suport a la cuina i l'organització logística.

Per col·laborar cal contactar amb voluntaris@aprofitemelsaliments.org

Afegeix un comentari nou