El món universitari declara l’estat d’emergència climàtica

Fundació Autònoma Solidària
Més d'un milió d'espècies animals i plantes es troben en risc d'extinció. Font: IPBES
Més d'un milió d'espècies animals i plantes es troben en risc d'extinció. Font: IPBES

El món universitari declara l’estat d’emergència climàtica

Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

Institucions docents com la UPC i les universitats de Bristol i Newcastle signen la declaració i reclamen als mandataris mundials mesures urgents per fer front al canvi climàtic.

Les universitats d’arreu del planeta es mobilitzen després de la publicació, el passat 6 de maig, de l’informe sobre biodiversitat i ecosistemes al planeta, el qual, alerta del risc d’extinció que corren més d’un milió d’espècies d’animals i plantes al món per culpa del canvi climàtic, l’acció de l’home, la contaminació, la sobreexplotació de recursos i la proliferació d’espècies invasores.

Es tracta de la primera avaluació global de la IPBES (Plataforma Intergovernamental sobre Biodiversitat i Serveis dels Ecosistemes) així com d'un toc d’atenció a la comunitat internacional per la manca de compromís en la lluita contra el canvi climàtic.

Davant d’aquesta situació límit que viu el planeta, el col·lectiu universitari s'ha mobilitzat per mostrar el seu rebuig als models econòmics i de consum globals i pressionar a les autoritats a prendre consciència de la situació i a actuar.

Institucions docents com la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) o les de Bristol i Newcastle, al Regne Unit, ja han declarat l’estat d’emergència climàtica. Així mateix, moviments com ‘Fridays For Future’ i ‘Extinction Rebellion’ han aconseguit que es declari al govern d’Escòcia i Gal·les i també al Parlament Britànic.

Carta oberta a la UAB per sumar-se a la declaració

L’Assemblea Ecologista UAB ha engegat una campanya per exigir a la Universitat Autònoma de Barcelona que declari l’estat d’emergència climàtica. A través d’una carta oberta, l’alumnat recull signatures per fer pressió i obtenir legitimitat per presentar una moció a la institució docent perquè s’impliqui en la causa.

Aquelles persones que vulguin donar suport a la iniciativa, poden consultar la carta oberta i enviar la seva signatura.

Afegeix un comentari nou