El projecte ‘Dofins de Tramuntana’ continua la seva campanya, ara treballant amb les peixateries

Ravalnet
La població de dofins mulars ha minvat molt en els darrers 50 anys Font: SUBMÓN
La població de dofins mulars ha minvat molt en els darrers 50 anys Font: SUBMÓN

El projecte ‘Dofins de Tramuntana’ continua la seva campanya, ara treballant amb les peixateries

Ravalnet

Resum: 

Després d'haver-ho fet amb persones consumidores i professionals de la pesca per fomentar la sostenibilitat en les captures a la zona del Cap de Creus, enguany es centra als punts de venda de peix.

‘Dofins de Tramuntana’ és un projecte de SUBMÓN que es realitza amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Hi col·labora la Fundación Biodiversidad, del Ministerio para la Transición Ecológica, en el marc del Programa pleamar.

La iniciativa treballa amb la participació de les persones usuàries de l’àrea del Cap de Creus per conservar els valors naturals, culturals i paisatgístics de la zona. En especial posa el focus en la conservació dels cetacis i molt particularment en el dofí mular, en una de les zones més productives del Mediterrani occidental i que alberga la major biodiversitat en les seves aigües i fons marins.

La zona té una important població de dofí mular, una espècie molt sensible i vulnerable com a conseqüència de la pesca d'arrossegament. Al 2017 SUBMÓN va començar a avaluar l'estat d'aquesta població de mamífers marins amb les persones que es dediquen a la pesca , amb accions informatives i tallers. Una de les conclusions a que s'ha arribat és que el nombre de dofins ha minvat.

La campanya continua ara a les peixateries locals per sensibilitzar sobre la importància de vendre productes pesquers que s’han pescat d’una manera responsable i amb bones pràctiques, minimitzant l’impacte sobre els cetacis. Continuen també els tallers de participació i les proves pilot amb el gremi pesquer.

També es continuarà estudiant el dofí mular fent servir metodologies d'identificació fotogràfica i gràcies al programa de formació de voluntariat ambiental.

Afegeix un comentari nou