Es busquen voluntaris i voluntàries ambientals per l'estiu al riu Congost

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Es busquen voluntaris i voluntàries ambientals per l'estiu al riu Congost

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

El projecte de restauració ecològica del riu Congost que du a terme l'Associació Hàbitats, busca la col·laboració de voluntaris i voluntàries ambientals durant l'estiu.

Des de l'any 2013, Associació Hàbitats està treballant en la conservació del riu Congost a través de la custòdia participativa del territori. S'han extret espècies invasores, s'ha replantat espècies autòctones creant un mosaic d'hàbitats de ribera, i han estat creats refugis per fauna, eliminant deixalles. Tot ha estat possible gràcies a la col·laboració ciutadana i el voluntariat ambiental, que han estat els veritables protagonistes de la millora ecològica del riu, amb més de 100 participants en el conjunt d'activitats.

Ajudar els petits plançons a superar la calor i la sequera de l'estiu

Una de les accions de la restauració del bosc de ribera és la plantació d'espècies autòctones. L'estiu és un període crític per la supervivència dels plançons els primers anys de vida, a causa de l'escassetat de pluges i les temperatures elevades, per això és necessari regar periòdicament els arbres. Per això l'Associació Hàbitat busca voluntaris i voluntàries ambientals que puguin apropar-se a regar-los durant l'estiu.

Es tracta d'agafar aigua del riu amb galledes i regar les plantacions de forma abundant (entre 2 i 3 galledes plenes). Les plantacions s'han de regar un mínim d'1 vegada cada 15 dies, per tant, quantes persones voluntàries, més fàcil resulta. Una cadena de persones pot ser la millor manera d'arribar a tot arreu.

Si esteu interessats, contacteu amb l'Associació Hàbitats a

Els passos a seguir són:

1. Escollir una de les zones que veure en aquest mapa següent:

2. Enviar un correu a voluntariat@associaciohabitats.cat

3. Començar a fer el vostre voluntariat!

Afegeix un comentari nou