Formació prèvia per tenir mascota i prohibit deixar gossos sols 24 h: la nova llei de benestar animal

Ravalnet
Un gos espolsant-se sota la pluja. Font: huoadg5888 (Pixabay)
Un gos espolsant-se sota la pluja. Font: huoadg5888 (Pixabay)

Formació prèvia per tenir mascota i prohibit deixar gossos sols 24 h: la nova llei de benestar animal

Ravalnet

Resum: 

La Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals creu que s'ha d'anar més enllà per incloure tots els animals.

Penes de 36 mesos de presó per maltractament animal, una formació prèvia si vols tenir un gos i la prohibició de deixar-los sols més de 24 hores, tres dies en el cas d'altres animals. Aquestes són algunes de les mesures de l'avantprojecte de llei de benestar animal aprovades aquesta setmana pel consell de ministres.

Així mateix, serà obligatori identificar-los i no podran vendre's ni exposar-se gats, gossos i fures a les botigues, ni tampoc utilitzar-se en circs ni en activitats en què pateixin, amb algunes excepcions.

"La majoria de la nostra societat cuida, estima i respecta els animals i volem que el nostre país tingui una legislació a l'altura", ha dit Ione Belarra, ministra de drets socials, durant el consell.

Des de la Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) aplaudeixen les mesures i ho consideren un pas endavant.

Els espectacles taurins i l'experimentació

Tot i així, entitats animalistes com la FAADA consideren que queda feina per fer per incloure tots els animals sense excepció ja que la reforma exclou els utilitzats en espectacles taurins i els explotats per a l'alimentació i l'experimentació.

El primer dels casos ha tingut especialment ressò després de les imatges del correbous de Sant Carles de la Ràpita amb que la iniciativa Prou Correbous denunciava l'abús d'aquests animals i el perill per a les persones.

Quant a l'experimentació en alimentació i cosmètica, l'Associació en Defensa dels Drets dels Animals (ADDA) treballa per explicar-ne les contradiccions. Tot i que la Unió Europea (UE) va prohibir les proves cosmètiques el 2009, l'Agència Europea de Substàncies i Barreges químiques (ECHA) amb el suport de la Comissió Europea (CE) exigeix aquest tipus de proves i, per tant, contradiu la legislació al·legant que són necessàries per protegir les treballadores i el medi ambient.


Afegeix un comentari nou