Gemma Zapata: “Sense ajuda no podem continuar la nostra labor”

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Eugenia Ifer
L’associació Veyihard afronta totes les seves despeses amb col·laboracions i donacions.  Font: Veyihard.
L’associació Veyihard afronta totes les seves despeses amb col·laboracions i donacions. Font: Veyihard.
L’entitat s’encarrega de rescatar i aconseguir les millors famílies per als animals en situació de vulnerabilitat. Font: Veyihard.
L’entitat s’encarrega de rescatar i aconseguir les millors famílies per als animals en situació de vulnerabilitat. Font: Veyihard.

Gemma Zapata: “Sense ajuda no podem continuar la nostra labor”

Autor/a: 
Eugenia Ifer
Suport Tercer Sector

Resum: 

Veyihard ha rescatat a més de 500 animals de situacions de maltractament, abandó o vulnerabilitat.

Gemma Zapata Moruno és la fundadora de l’associació Veyihard, una organització que fa tres anys que cuida a tota classe d’animals en situació de vulnerabilitat en El Prat de Llobregat. Igualment, en la majoria de les cases d'acollides de l'entitat s'encarreguen de gats abandonats. Així mateix, tenen una xarxa de voluntàries que s'ocupa d'alimentar i cuidar a les colònies de gats de la ciutat.

En què es basa la vostra feina?

Nosaltres som voluntàries, tot el que fem és pels animals. No és una feina sinó un voluntariat on rescatem, fem cures, acollim i busquem les millors famílies per ells. Cada voluntària té la seva feina que ha d’equilibrar i conciliar amb les seves vides professionals i personals. És una tasca que comporta molt sacrifici.

Moltes persones no entenen que sense ajuda, per desgràcia, no podem continuar. Però de totes maneres continuarem lluitant i mai mirarem cap a un altre costat. Gran part de les nostres vides és per ells.

Quins són els vostres principals reptes?

"Ens falten persones que vulguin ajudar desinteressadament".

Les principals dificultats són la manca de recursos. Ens falten persones que vulguin ajudar desinteressadament. És important que s’entengui que per poder fer la nostra feina necessitem persones voluntàries que acollin, donin aliments, medicació i diners per cobrir les despeses veterinàries.

La gran majoria d’animals que donem en adopció han necessitat ingressos hospitalaris, medicació, menjar i una casa on poder viure fins que arribi l’adopció. Aquestes despeses les cobrim amb les donacions i aportacions que rebem. Per tant, la persona adoptant només paga les despeses reduïdes del veterinari (castració, desparasitació, vacunes...).

Què passa amb els animals que ningú adopta?

Les nostres acollides són indefinides, fins que no arribi una família compromesa amb ells es queden amb nosaltres. Els animals que més costa són els que malauradament tenen alguna malaltia, però mai tornen al carrer.

Per què hi ha tan poques persones voluntàries?

"No hi ha moltes perquè aquesta tasca és molt dura".

No hi ha moltes perquè aquesta tasca és molt dura, tant físicament com emocionalment. Però és una tasca fonamental tant per cuidar de les colònies de gats com per proporcionar una casa d’acollida als animals que busquen una família.

Com es pot contribuir?

Hi ha moltes maneres de col·laborar, es pot ser del grup Teamers amb la donació d’1 € al mes. També es poden fer donacions puntuals o regulars. Així mateix, anem penjant a les nostres xarxes socials el que necessitem per si alguna persona el vol comprar a través d’Amazon. I finalment, però molt important, és la difusió és gratuïta i ajuda molt a la nostra labor.

Afegeix un comentari nou