Infància, salut i ciutat amb la Fundació Roger Torné

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Infància, salut i ciutat amb la Fundació Roger Torné

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

La fundació Roger Torné conmemora el Dia Mundial de la Salut amb la VII jornada dedicada a la salut infantil i el medi ambient, el dia 7 d’abril.

Salut infantil, contacte amb la natura i problemes mediambientals

El projecte social de la Fundació Roger Torné té com a prioritat la protecció de la infància, posant de manifest la seva vulnerabilitat davant la influència del medi ambient en la seva salut. Les conductes i hàbits en l’entorn més pròxim dels infants influeix de manera decisiva en la seva salut, ja que tenen una morfologia i uns patrons de conducta que els fa més sensibles a aquesta influència.

La Fundació centra la seva activitat en la prevenció de la salut infantil a través de l’educació respiratòria i el contacte amb la natura, i, alhora, en la sensibilització de la societat sobre l’impacte que tenen els factors mediambientals en la salut infantil.

És a través de la cooperació i la col·laboració amb altres entitats compromeses amb la infància que la Fundació pot dur a terme el seu projecte social.

Una jornada per afrontar el repte de la salut infantil i el medi ambient

Amb la jornada, que es celebrarà a la Casa Macaya de Barcelona, es vol promoure una nova mirada que porti l’atenció a la infància, perquè tots els nens i nenes puguin gaudir del dret que tenen a créixer en ciutats i entorns socioeconòmics saludables.

La trobada inclou dues taules rodones, una centrada en el repte de la salut infantil, per una banda, i una en l’entorn socio-ambiental en el qual creix i es desenvolupa la nostra infància.

Es comptarà amb la presència de Javier Martos, director executiu per Espanya d’UNICEF, Antonio Daponte, director de l’Observatorio de Salud y Medio Ambiente de Andalucía, un organisme pioner en defensar una concepció de la salut directament vinculada amb l’entorn, i Ramon Folch, socioecòleg i una de les ves més reconegudes en l’àmbit mediambiental i membre del Consell Assessor de la Fundació Roger Torné.

En la taula de l’àmbit de la salut estarà present la subdirectora general de Promoció de la Salut de l’Agencia de Salut Pública de Catalunya, Carmen Cabezas; el president de la secció de pediatres d’atenció primària de la Societat Catalana de Pediatria, Manuel Enrubia, com a representant d’un àmbit de l’atenció sanitària, la pediatria, en què està demostrat que la inversió te la major taxa de retorn, i el doctor Juan Antonio Ortega, responsable de la Unidad de Salud Medioambiental Pediátrica de l’hospital Virgen de la Arrixaca (Murcia), l’única iniciativa sanitària promoguda a Espanya on s’ha sabut conjugar d’una manera clara l’atenció hospitalària amb els entorns saludables.

Les inscripcions es poden realitzar a través del següent formulari.

Afegeix un comentari nou