Jornada pels Drets de la Natura i la Custòdia Territorial
Comparteix
Aquest dissabte, 20 d'abril, se celebra a Figueres una jornada que busca posar en comú les experiències locals i internacionals en defensa del territori.
Ja fa anys que el treball en la defensa ambiental d’arreu del territori creix i es nodreix d’una diversitat de moviments com son les iniciatives pels Drets de la Natura, la recuperació dels comuns rurals, o els acords en custòdia territorial. Es tracta de diverses expressions on l’organització comunitària, la mirada ecosistèmica i les accions de litigi estratègic son la clau.
La Jornada pels Drets de la Natura i la Custòdia Territorial que se celebra aquest dissabte 20 d’abril a La Cate de Figueres, posarà el focus en les propostes emergents i en entendre un context actual, a partir dels aprenentatges d’experiències internacionals i locals.
Pot un espai natural tenir drets propis? L’advocat Eduardo Salazar compartirà com el Mar Menor ha esdevingut una albufera amb Personalitat Jurídica després d’una exitosa Iniciativa de Legislació Popular (ILP). Un projecte de llei de Drets de la Natura que ha revolucionat els vincles amb la Natura. Per què fer incidència col·lectiva? L’activista mexicana Sara López exemplificarà l’estratègia utilitzada en el cas internacional de El Tren Maya com un model de fer incidència col·lectiva en la custòdia territorial.
Les experiències més properes arriben a la jornada de la mà de l’IAEDEN-Salvem Empordà, el GEPEC-EdC o la Fundació Emprius,l'Institut de Drets Humans de Catalunya i de la Coordinadora d’ONG Solidàries.
La Jornada vol ser un punt de trobada per la posada en comú de les propostes emergents, per entendre el context actual, per aprendre d’experiències internacionals i per revisitar les lluites i el paper dels Drets Humans al nostre territori. Alhora, es buscarà la generació de noves aliances i estratègies, de present i futur, i es donarà espai per a la celebració amb un dinar i música en directe amb el grup empordanès Foresta.
Aquesta jornada està coorganitzada per l'Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC), la Coordinadora d'ONG Solidàries, Resilience Earth, l'Associació de Naturalistes de Girona, la Fundació UdG i compta amb la col·laboració de l'IAEDEN-Salvem l’Empordà, Balkar Earth i el suport de l'ACCD.
Afegeix un nou comentari