Àmbit de la notícia
Ambiental

La costa i el mar: conèixer per estimar

  • Imatge carregada a flickr per Bordas

Davant l'actual estat de degradació del litoral català i espanyol -tal i com ho denuncien els recents informes d'Ecologistas en Acción (Banderas Negras, Caos en la costa 2010) i el de Greenpeace (Destrucción a toda costa 2010)- l'estiu pot ser un bon moment per conèìxer millor la nostra costa i tenir-ne cura.

Aquí hi ha una mostra d'activitats que ofereixen diverses entitats ambientals per a aquest estiu, a més de la seva tasca diària per a la conservació del litoral i la biodiversitat marina.

Activitats gratuïtes:

Fundació Mar

- Els dies 28, 29 i 30 de juliol organitza la Diada del Mar a Sant Feliu de Guíxols, Begur i Pals, respectivament per donar a conèixer d'una forma lúdica la biodiversitat del nostre litoral, sota el lema "Què vols fer pels que vindran?".

- Dins del Projecte “Percepció Social dels Canvis Mediambientals a la Costa Mediterrània", la Fundació Mar necessita 30 voluntaris perquè analitzin i recullin les percepcions, els interessos, les emocions, les demandes i necessitats de la societat que viu en l’àmbit costaner i marí de la província de Tarragona.

Per participar-hi, podeu contactar amb voluntariat@fundaciomar.org.

Accionatura

Per un mar com ens agradaria trobar-lo” és el projecte que Acciónatura, amb el suport de l’empresa Carrefour, ha llançat per a aquest estiu per fomentar el coneixement de la biodiversitat i aprendre a respectar-la a les platges de 7 municipis costaners: Arenys, Barcelona, Castelldefels, Cubelles, Cunit, Sitges, Torredembarra i Vilanova.

Podeu consultar aquí el programa.

DEPANA

DEPANA organitza per al dia 19 d'agost una sortida de descoberta a la punta de la Móra (Tarragona).
Inscripció: 977.22.71.76 (De 9.00 – 14.00 hores) o enviant un correu a litoral@depana.org.

 

Altres activitats:

Projecte NINAM

El projecte NINAM ofereix sortides d'ecoturisme en catamarà a la zona del Cap de Creus, com una via per esponsoritzar la seva tasca de control i identificació de les espècies de cetacis a la zona.
Podeu contactar-los a projecteninam@projecteninam.org.

CRAM

La Fundació CRAM ofereix cursos de busseig recreatiu per practicar-lo amb el màxim respecte de l'entorn.
 

A la notícia "Fer de voluntari ambiental durant l'estiu" hi trobareu altres activitats relacionades amb el medi marí.

Si voleu donar visibilitat a les vostres activitats a Xarxanet, les podeu fer arribar a xarxanet@xvac.cat.

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari