La Fundació Mona busca voluntàries per a un projecte al Centre de Recuperació de Primats

LaviniaNext
Autor/a: 
Carlos Faneca
La Fundació MONA aposta per l'educació mediambiental, formació de professionals en el camp de la Primatologia i cura de primats. Font: Cedida per la Fundació MONA
La Fundació MONA aposta per l'educació mediambiental, formació de professionals en el camp de la Primatologia i cura de primats. Font: Cedida per la Fundació MONA
Les tasques a dur a terme, entre altres, són de neteja de les gàbies, preparació de les dietes, tirar menjar als primats i idear i proporcionar formes d’entreteniment per ocupar les seves ments. Font: Cedida per la Fundació MONA
Les tasques a dur a terme són de neteja de gàbies, preparació de les dietes, tirar menjar als primats i idear i proporcionar formes d’entreteniment per ocupar les seves ments. Font: Cedida per la Fundació MONA
L'entitat ofereix dos programes de voluntariat amb les despeses cobertes dins del Cos Europeu de Solidaritat. Font: Cedida per la Fundació MONA
L'entitat ofereix dos programes de voluntariat amb les despeses cobertes dins del Cos Europeu de Solidaritat. Font: Cedida per la Fundació MONA

La Fundació Mona busca voluntàries per a un projecte al Centre de Recuperació de Primats

Autor/a: 
Carlos Faneca
LaviniaNext

Resum: 

L'entitat ofereix dues places pel projecte 'Conèixer, entendre, respectar i protegir', emmarcat en la iniciativa Cos Europeu de Solidaritat, per fer de guia mediambiental i dur a terme altres tasques relacionades amb els diversos departaments.

La Fundació Mona, a través del seu Centre de Rehabilitació de Primats situat a Riudellots de la Selva, recupera ximpanzés i macacos que han estat maltractats en el món del circ, la televisió, la publicitat o, fins i tot, com a mascotes. L'entitat proporciona una segona oportunitat a aquests primats rescatats, que van ser separats de les seves mares des de petits, oferint-los una llar on viure en família amb els seus congèneres i en un entorn natural.

Per dur a terme la seva activitat, l'entitat impulsa projectes en els quals participen voluntaris i voluntàries que treballen per a donar als primats rescatats una vida més digna i lliure de patiment. Alguns d'ells estan emmarcats en el Cos Europeu de Solidaritat, una proposta impulsada per la Unió Europea que s'adreça a joves d'entre divuit i trenta anys que volen desenvolupar un voluntariat i col·laborar en projectes solidaris. La Fundació Mona és una de les entitats catalanes acreditades per participar en aquesta iniciativa.

Com cada any, la Fundació Mona busca voluntàries pels projectes emmarcats en el Cos Europeu de Solidaritat, finançats per la Comissió Europea. Es tracta de 'Conèixer, entendre, respectar i protegir', una iniciativa que permetrà, a les persones que hi participin, aprendre a ser guia mediambiental i a dur a terme tasques relacionades amb els departaments d'Educació, Investigació, Comunicació i Manteniment al Centre de Recuperació de Primats de la Fundació Mona.

D'aquesta manera, la Fundació Mona ofereix dues places de voluntariat en aquest projecte, destinades a persones amb nacionalitat i residència espanyola. Per poder optar a aquesta beca que inclou allotjament, dietes, viatges i diners a la butxaca, cal tenir competències digitals, ganes de comunicar, parlar castellà i català i ser menor de trenta anys. El voluntariat s'iniciarà entre el març i principis d'abril de 2023, i tindrà una durada de dotze mesos.

Si compleixes amb els requisits i vols viure aquesta experiència al Centre de Rehabilitació de Primats, cal que enviïs el teu currículum, una foto, una carta de recomanació i una carta de motivació al correu electrònic de l'Alba Gómara, coordinadora de voluntariat (a.gomara@fundacionmona.org). El límit de presentació de la candidatura és el 15 de febrer, mentre que les entrevistes i la resolució de places es faran a finals del mateix mes.

Activitats del projecte

Des de la Fundació Mona assenyalen que el projecte 'Conèixer, entendre, respectar i protegir' es va dissenyar amb l'objectiu que les persones participants poguessin aprendre dels diferents departaments que formen l'entitat i, alhora, ser una ajuda important per a cadascun d'ells. "És una oportunitat única perquè les persones joves participants coneguin els projectes que duem a terme a la nostra entitat i en d'altres que participen en la iniciativa del Cos Europeu de Solidaritat", ens explicava fa uns mesos l'Alba Gómara.

D'entre les activitats que es duran a terme en aquest projecte destaca la transmissió de la filosofia, els valors i els propòsits educacionals de l'entitat per tal de conscienciar i sensibilitzar les persones visitants del centre. També es donarà suport en la investigació que es duu a terme al centre, recollint dades del comportament dels primats rescatats, a banda de poder formar part d'altres estudis com assistent o reforçant en tasques administratives. El suport al departament de comunicació o el manteniment de l'espai, altres de les tasques contemplades.

A més d'oferir places per participar en els seus projectes, la Fundació Mona també està acreditada per enviar a l'estranger persones joves, que es troben a Catalunya o a la resta de l'Estat espanyol, interessades a participar en un projecte internacional. Els projectes i les temàtiques en les quals l'entitat catalana pot recolzar les persones joves per participar en la iniciativa són nombroses, ja que la llista de projectes abasta molts altres àmbits com ara el cultural, el social, el comunitari o l'ambiental.

Afegeix un comentari nou