La gestió del voluntariat en les entitats ambientals

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La gestió del voluntariat en les entitats ambientals

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

L'Oficina del Voluntariat Ambiental organitza una sessió formativa el 8 de febrer adreçada a les entitats ambientals, centrada en la gestió del voluntariat i la incidència de la llei del voluntariat en les entitats ambientals.

La jornada presenta la llei de l'Associacionisme i del Voluntariat 25/15, que regula el model català de voluntariat. La llei té la finalitat de "divulgar, fomentar, reconèixer i protegir l'associacionisme i el voluntariat i donar-los suport com a agents de transformació social". Defineix doncs les persones voluntàries, i estableix els seus drets i els seus deures així com els de l'entitat en el marc de la qual exerceixen la seva activitat.

La sessió se centrarà a entendre quina és l'aplicació de la llei en el camp específic de voluntariat ambiental i quines implicacions té per a les entitats d'aquest àmbit.

Durant la sessió s'orientarà també les entitats per l'elaboració del pla de voluntariat, tot repassant els aspectes que ha de contemplar un projecte de voluntariat ambiental de qualitat.

La formació està organitzada des de l'Oficina del Voluntariat Ambiental, i serà a càrrec de Glòria Arribas, coordinadora del programa "Voluntariat per Collserola" del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, i membre de la Societat Catalana d'Educació Ambiental. Es durà a terme a l'Institut d'Estudis Catalans a Barcelona, el 8 de febrer de 9:45 a 13:30 h.

La sessió és gratuïta però cal inscripció prèvia enviant un correu a oficinavoluntariat@xvac.cat. Es pot consultar el programa al portal voluntariatambiental.cat

Comentaris

Me alegro de que existan personas voluntarias, entidades ambientales y otros colectivos que quieren trabajar en favor del medio ambiente. Muchas gracias a todos.

Afegeix un comentari nou