Àmbit de la notícia
Ambiental

La Lliga per a la protecció d'animals i plantes de Barcelona

Autor/a
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
  • Garantir les cures veterinàries als animals rescatats és una de les funcions de la lliga (imatge:proecorabcn.es)
  • L'equip de voluntaris, padrins i tècnics que treballen per la dignitat d'animals abandonats (imatge:protectorabcn.es)
  • Una voluntària cuidant la zona dels gats (imatge:protectorabcn.es)
  • Garantir una vida digna als animals és un treball cooperatiu (imatge:protectorabcn.es)
  • Accés a la zona dels gossos (imatge:protectorabcn.es)

A prop de l’Avinguda del Tibidabo de Barcelona, al peu de funicular, es troba una emblemàtica associació de la ciutat que treballa per a protegir animals abandonats: la LLiga per a la protecció d’animals i plantes de Barcelona.

La Lliga per a la protecció d'animals i plantes de Barcelona és el refugi de gats i gossos que es troben en situacions d’abandonament o maltractament, en el que els animals són cuidats fins que no troben una llar definitiva i responsable. Impulsa la defensa dels drets dels animals i la tinença responsable, amb campanyes i processos judicials en col·laboració amb altres entitats com FAADA.

Com funciona la Lliga?

L’associació té un equip de treballadors professionals i experimentat, però per funcionar necessita un acurat programa de voluntariat. Igualment és imprescindible el suport rebut de socis, padrins i empreses col·laboradores.
Calen feines com passejar els animals i fer-los companya, tasques de manteniment a les instal·lacions, i aportacions de materials, menjar, i recursos veterinaris.
El centre té capacitat per 80 gossos i 150 gats, però a causa dels continus abandonaments són molts més els animals que necessiten de l'ajuda de la LLiga.  

Valors en la cura dels animals

La inclinació a protegir éssers vius i garantir-los un tracte ètic és la que impulsa a les persones i les entitats de protecció dels animals.

Els valors de la Lliga són:

  • El rebuig a l'eutanàsia, només perquè un animal no sigui considerat bonic o sense donar-li la possibilitat de rehabilitar-se d’un trauma com l’abandonament.
  • El tracte en positiu i respectuós cap als animals.
  • Donar veu a la justícia en nom dels animals que no poden reclamar els seus drets i dignitat
  • Promoure la tinença responsable d’animals, en quant són éssers vius
  • El treball participatiu entre la comunitat de la lliga

Cada animal és únic com a ésser viu

Cada animal acollit a la Lliga és tractat de forma individual i respon a una història personal. Fa poc es va salvar una camada sensera no desitjada de gossos de ser sacrificats a Sevilla gràcies a una col·laboració amb FAADA.

La comunitat de gossos i gats esperant és gran i són moltes persones les persones que hi treballen per donar-los una vida digna. Cal reflexionar i afrontar el tema de la tinença irresponsable d’animals i l’abandó, i una manera d'iniciar a fer-lo és visitant la LLiga.

Comparteix i difon

Comentaris

helenamate00

(Usuari no registrat)

Hola! Ens agradaria comentar-li una cosa:

Som alumnes de quart d’ESO de l’escola Sagrada Familia de Cornellà de Llobregat i em decidit que el nostre treball de recerca tractarà sobre el maltracte animal.

Hem pensat que com a part pràctica podríem anar de voluntàries a la vostra protectora i viure més personalment el que els animals passen donant-vos un cop de mà.

Aquest treball es fa durant tot el curs. El nostre pensament es anar dos diumenges al mes durant aquests últims 7 mesos fins la data per entregar-ho.

Esperem la vostra resposta!

 

Atentament,

Helena, Marina i Júlia.

 

F Pere Tarrés

(Usuari registrat)

Comentari en resposta al comentari: Voluntariat

Hola Helena, Marina i Júlia,

Des de xarxanet.org només fem difusió dels projectes i les activitats. Us recomanem que us poseu directament en contacte amb la Lliga per a la protecció d'Animals i Plantes de Barcelona.

Aquí teniu la seva adreça, telèfon i correu electrònic:

c/ Guarda Antón, 10. Barcelona
Tel. (+34) 934 170 124
Email: info@protectorabcn.es

Moltes gràcies!

Equip de xarxanet.org

Afegeix un nou comentari