28 entitats ambientals reclamen que s'aturi la sobrepesca

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:

28 entitats ambientals reclamen que s'aturi la sobrepesca

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

Amb una carta reclamen a la ministra d'Agricultura un compromís ferm per assegurar que les captures totals admissibles el 2017 no excedeixin les quantitats indicades per l'assessorament científic.

Més del 60% de les poblacions de peixos avaluades de la UE es troben fora dels límits biològics de seguretat, i gairebé la meitat es troben en situació de sobrepesca. A partir de les dades del darrer informe del Comitè Científic, Tècnic i Econòmic de Pesca de la UE (CCTEP), les entitats denuncien que els avenços per acabar amb la sobrepesca s'han ralentit i, fins i tot, es podrien haver invertit. Per aquest motiu consideren que són necessaris esforços addicionals per restablir les poblacions a nivells saludables.

El requeriment a la ministra

28 organitzacions ambientals, entre es quals es troben Depana, l'Associació Naturalistes de Girona, SOSPeix, la Fundació Ent, WWF, Greenpeace, Ecologistes en Acció, i Animal Latitude, han enviat aquesta setmana una carta a la ministra d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient en funcions, Isabel Garcia Tejerina, sol·licitant el seu compromís inequívoc per assegurar progressos clars i tangibles encaminats a assolir els objectius de Rendiment Màxim Sostenible de Pesca (FRMS) en la Política Pesquera Comuna.

Reunió del Consell Europeu al desembre

Demanen a la ministra una posició ferma en la reunió del Consell de Ministres de Pesca de la Unió Europea que se celebrarà aquest desembre a Brussel·les, durant el qual es discutiran les possibilitat de pesca del 2017, per tal d'assegurar que les captures totals admissibles acordades no excedeixin les quantitats indicades per l'assessorament científic.

Afegeix un comentari nou