La Setmana de la Natura es reactiva a l'octubre i busca entitats organitzadores d'activitats

LaviniaNext
Autor/a: 
Elizabeth Parcerisa
A l'edició anterior van participar més de 30.000 persones i 260 entitats.  Font: Associació de Naturalistes de Girona
A l'edició anterior van participar més de 30.000 persones i 260 entitats. Font: Associació de Naturalistes de Girona
La iniciativa ha reprogramat les seves dates del 3 a l'11 d'octubre.  Font: Setmana de la Natura.
La iniciativa ha reprogramat les seves dates del 3 a l'11 d'octubre. Font: Setmana de la Natura.
En aquest context de crisi sanitària, social i econòmica, la conservació de la natura es fa més rellevant que mai. Font: Setmana de la Natura.
En aquest context de crisi sanitària, social i econòmica, la conservació de la natura es fa més rellevant que mai. Font: Setmana de la Natura.

La Setmana de la Natura es reactiva a l'octubre i busca entitats organitzadores d'activitats

Autor/a: 
Elizabeth Parcerisa
LaviniaNext

Resum: 

La iniciativa ha proporcionat unes noves dates per celebrar la seva cinquena edició i seguir fomentant la sensibilització i conservació de la natura arreu de Catalunya.

Catalunya, com la resta de territoris d'arreu del món, està patint una preocupant pèrdua de biodiversitat. Segons Living Planet Index (LPI), el 75% de la fauna i flora de Catalunya estan en risc, el què suposa que un gran nombre d'espècies animals i vegetals no tenen garantida la supervivència.

Com a resposta, va sorgir la iniciativa de la Setmana de la Natura, impulsada per la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN), que intenta revertir aquesta pèrdua promovent activitats dirigides a conscienciar a la societat sobre la necessitat de defensar la natura i tenir cura del medi ambient.

La cinquena edició de l'activitat, prevista pel maig, va haver de cancel·lar-se a causa de la crisi sanitària del coronavirus, però ara ha pogut anunciar noves dates del 3 a l'11 d'octubre.

A l'edició anterior, més de 30.000 persones i 260 entitats van participar en les diverses activitats i en aquesta ocasió, augmentar aquesta xifra és més important que mai perquè, com indiquen des de la XCN, l'actual crisi sanitària, social i econòmica posa en relleu la relació directa de la salut de les persones amb la del nostre entorn.

Com participar?

Formar part de la Setmana de la Natura de manera activa és senzill. Si la teva entitat hi vol participar, haurà d’organitzar una activitat ambiental entre el 3 i 11 d'octubre. Un cop estigui ben definida, s’haurà d’enviar la informació a través del formulari que ofereixen a la web (fins al 12 de setembre).

Una altra manera de participar és assistint a una o diverses activitats posant-se en contacte amb l'entitat organitzadora i donant a conèixer la campanya a persones i col·lectius del nostre entorn o a través de les xarxes socials amb el hashtag #setmananatura.

En cas de necessitar més informació, també es pot contactar amb l’organització a través del seu correu electrònic info@setmananatura.cat.

Afegeix un comentari nou