L'app Scangutan t'ajuda a identificar oli de palma en el menjar

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:

L'app Scangutan t'ajuda a identificar oli de palma en el menjar

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

Proyecto Melindungi ha desenvolupat l'app Scangutan per ajudar a tota persona consumidora a identificar la presència d'oli de palma en els productes i afavorir les tries responsables a l'hora de comprar.

L'aplicació Scangutan consisteix en un escànner de codi de barres que rastreja els productes per informar si contenen o no oli de palma. D'aquesta manera els consumidors i consumidores poden triar de forma conscient aquells productes elaborats sense oli de palma. També hi ha l'opció d'accedir directament al llistat de productes que no en contenen.

Proyecto Melindungi, per protegir l'hàbitat dels orangutans

Proyecto Melindungi, que significa "protegir" en indonesi, ha sorgit per conscienciar sobre la problemàtica del consum i la producció massius d'oli de palma, que amenacen l'hàbitat dels orangutans.

Els ecosistemes tropicals són la llar d'una important part de la biodiversitat del planeta, però és precisament en ells on creixen molts productes procedents de l'agricultura industrial, com la palma d'oli ("Elaeis guineensis").

En els darrers decennis el monocultiu d'aquest oli, destinat al consum mundial i a una àmplia producció d'articles, està provocant la progressiva desaparició dels boscos a Indonèsia -principalment Sumatra i Borneo- amb el consegüent declivi de nombroses espècies vegetals i animals, en especial l'orangutan, considerat en Greu Perill d'Extinció.

Proyecto Medilungi ha nascut a Barcelona per buscar, d'una banda, conscienciar la ciutadania, i també per fer valdre totes aquelles companyies que elaboren productes sense utilitzar oli de palma, garantint la minimització del dany ambiental i vers els animals, principalment els orangutans.

L'aplicació és una eina que han desenvolupat amb Iban Berganzo per ajudar a assolir aquest objectiu. Es pot descarregar Scangutan aquí.

Afegeix un comentari nou