L'entitat ambiental Limnos reclama un pla de gestió pel front de l'Estany de Banyoles

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:

L'entitat ambiental Limnos reclama un pla de gestió pel front de l'Estany de Banyoles

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

El passat 28 de juliol l'entitat ambiental Limnos va llençar un comunicat expressant la seva preocupació per la gestió del front de l'Estany de Banyoles.

L'entitat reclama un projecte públic global per la gestió del front de l'Estany, ja que considera les actuacions de l'ajuntament han estat "preocupants i decebedores" en darrer any i mig.

La gestió de l'espai ha de respondre a l' aposta pel turisme familiar, esportiu i respectuós amb el medi ambient de la ciutat feta per l'ajuntament, però Limnos considera que l'abandonament dels aspectes paisatgístics i d'ús públic de l'entorn de l'espai natural, i la deixadesa de les infraestructures no responen a aquesta aposta.
Així, en el comunicat denuncien greus mancances en la conservació del patrimoni natural, tals com la nul·la restauració d'espais degradats, la manca de control de les activitats i la deficient gestió de residus.

8 propostes concretes

Limnos fa la següent proposta d'aspectes a millorar:

1. La recollida de les deixalles a la Caseta de Fusta, amb la reparació de les papereres de l'entorn de l'Estany, i la creació de punts de recollida selectiva en l'espai natural

2. Una actuació pública contundent sobre les edificacions que consideren abusives a la zona de l'antic Cisne. Limnos lamenta que no hi hagi criteris per planificar com ha de ser el front d'Estany, i que ni tan sols se sàpiga com quedarà la primera línia d'aquesta construcció abusiva.

3. La rectificació dels parterres al costat del carril bici, promoguts per l'antic consistori i ja criticats per l'entitat en el seu dia

4. Implantació de la figura dels vigilants o informadors de l'estany, com a instruments vitals per la gestió de l'estany, en especial durant l'estiu quan els agents rurals han de desviar la seva atenció de l'espai natural de l'estany als incendis, els triatlons i la natació fora de les àrees autoritzades.

5. La reparació de les llums trencades al costat del carril bici que va del front d'Estany fins al càmping, i que donen una imatge degradada del paisatge.

6. El manteniment de l'espai de la Font del Ferro, per garantir la funció ecològica de la desembocadura de la riera del Vilar.

7. L'acumulació de runes i restes de la construcció a la zona de la Masia i del minigolf del Vilar, un establiment tancat on s'acumulen runes i restes de la construcció

8- L'anul·lació de la proposta de la creació d'un aparcament per caravanes en una zona al Vilar molt pròxima a l'espai natural, àrea no urbanitzada o rústica.

Afegeix un comentari nou